- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία για την παραγωγή αρμάτων μάχης Altay
Εργάζεται για να αναπτύξει τα δικά της τεθωρακισμένα, μαχητικά ελικόπτερα και άλλους στρατιωτικούς εξοπλισμούς
Η τουρκική κυβέρνηση υπέγραψε σήμερα μια συμφωνία με την εταιρεία κατασκευής στρατιωτικών οχημάτων BMC με στόχο τη μαζική παραγωγή του τουρκικού σχεδιασμού άρματος μάχης Altay, στο πλαίσιο των προσπαθειών της χώρας για τη διεύρυνση της αμυντικής βιομηχανίας της.
Η Τουρκία εργάζεται για να αναπτύξει τα δικά της τεθωρακισμένα, μαχητικά ελικόπτερα και άλλους στρατιωτικούς εξοπλισμούς προκειμένου να δώσει ώθηση στις αμυντικές δυνατότητές της.
Βάσει της συμφωνίας με τη BMC, η εταιρεία θα παράγει αρχικά 40 τανκ Altay, το πρώτο εκ των οποίων θα παραδοθεί στον στρατό σε διάστημα 18 μηνών, σύμφωνα με την παρουσίαση της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής κυβέρνησης (SSB) κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής.
Μετά την παράδοση των πρώτων αρμάτων μάχης, θα ακολουθήσει η κατασκευή 210 τανκ.
Αξιωματούχοι που παρέστησαν στην τελετή απέφυγαν να πουν πόσο θα κοστίσει το σχέδιο.
Μαζί με τη BMC, στο εγχείρημα θα εμπλακούν μεταξύ άλλων τουρκικές εταιρείες όπως η Roketsan, η Aselsan, η ΜΚΕ και η Havelsan.
H BMC υπέγραψε επίσης μια συμφωνία με την SSB τον Ιούνιο για την κατασκευή ντιζελοκίνητων μηχανών και άλλων συστημάτων για τα άρματα μάχης Altay.
Το πρωτότυπο του άρματος μάχης το ανέπτυξε η κατασκευάστρια εταιρεία στρατιωτικών οχημάτων Otokar.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της BMC Ετέμ Σαντζάκ είπε ότι μια ξένη εταιρεία θα αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στο σχέδιο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Η BMC έχει κοινοπραξία με τη γερμανική Rheinmetall.
Την ίδια ώρα, ο Ισμαήλ Ντεμίρ, ο επικεφαλής της SSB, σημείωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι οι κινητήρες δεν θα είναι έτοιμοι για την πρώτη ομάδα των τανκ, προσθέτοντας ότι αυτά τα άρματα μάχης αναμένεται να λειτουργήσουν με γερμανικούς κινητήρες, αν και η Τουρκία έχει εναλλακτικά σχέδια εάν η Γερμανία δεν τους παράσχει.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Απαρχαιωμένες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, επανειλημμένες διαρροές και υψηλά επίπεδα αμίαντου
Πρόστιμα από 1.000 έως 5.000 δολάρια
Τι μπορούν να κάνουν οι Δημοκρατικοί
Οι επενδυτές προσδοκούν λιγότερες πολιτικές ανατροπές, αλλά βλέπουν αυστηρότερο έλεγχο στην τεχνητή νοημοσύνη
Ο Πάπας έχει ήδη παραθέσει στίχους του σε πρόλογο βιβλίου
Ο 67χρονος άνδρας αρνήθηκε αρχικά να παραδώσει τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου
Ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί πως η απόφασή του για το Ιράν ήταν η σωστή
Οι πιθανές επιπτώσεις στις σχέσεις της Ουάσιγκτον με τρεις κρίσιμες περιοχές του πλανήτη
Η άλλοτε προνομιακή σχέση με τον Αμερικανό πρόεδρο κινδυνεύει να γίνει εκλογικό βάρος
20 ετών και 2 μηνών ήταν την Κυριακή ο Αντρέα Κίμι Αντονέλι, όταν έγινε ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της F1.
Υποψίες για οργανωμένη επιχείρηση
Το μήνυμα συνοδεύεται από φωτογραφία που δείχνει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ συνοφρυωμένο
Μια διαδεδομένη δεισιδαιμονία συνδέει το γρήγορο φαγητό με εξαντλητικές βάρδιες
Μεταξύ άλλων καμία νίκη σε αμφίρροπες αναμετρήσεις
Η ανάρτηση του Αμερικανού αντιπροέδρου
Υποχώρηση της Βέρνης από το αίτημα αποζημίωσης προς τη Ρώμη
Αισιοδοξία από την Κομισιόν - Ρεαλιστικός στόχος η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.