Κακοκαιρία στην Ιταλία: Το 75% της Βενετίας βρίσκεται κάτω από το νερό (εικόνες, video)
Σε ιστορικό υψηλό η παλίρροια
Εκτεταμένες πλημμύρες στη Βενετία προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις, σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους, των τελευταίων ημερών.
Όπως μετέδωσε το RT, το 75% της ιστορικής πόλης έχει καλυφθεί λόγω της παλίρροιας που προκλήθηκε. Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, η παλίρροια έφθασε μέχρι και τα 156 εκατοστά -το τέταρτο μεγαλύτερο ύψος που έχει καταγραφεί ποτέ και το υψηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2008.
Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ εκτός λειτουργίας τέθηκαν αρκετές λεωφορειακές γραμμές, καθώς οι δρόμοι ήταν απροσπέλαστοι. Η φημισμένη πλατεία του Αγίου Μάρκου μετατράπηκε σε... λίμνη, με το ύψος του νερού να φθάνει στο γόνατο.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουγκνάρο επεσήμανε ότι η ύπαρξη υποθαλάσσιων φραγμάτων στη λιμνοθάλασσα θα περιόριζε σημαντικά τα πλημμυρικά φαινόμενα. Όπως είπε, το «σχέδιο Μωυσής» περιλαμβάνει φράγματα τα οποία ενεργοποιούνται όταν η παλίρροια φθάνει σε ύψος τα 109 εκατοστά -κάτι το οποίο παρατηρείται τουλάχιστον τέσσερις φορές τον χρόνο στην περιοχή. Σε μια προσπάθεια να επισπευτούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου, ο δήμαρχος της Βενετίας υποστήριξε σε δήλωσή του ότι έθεσε εκ νέου το εν λόγω ζήτημα κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον πρωθυπουργό της χώρας Τζουζέπε Κόντε.
Το εν λόγω project, πάντως, έχει καθυστερήσει λόγω υπερ-κοστολόγησης και σκανδάλων διαφθοράς, μετέδωσε το RT.
Η κακοκαιρία που πλήττει μεγάλο μέρος της Ιταλίας έχει προκαλέσει τον θάνατο 10 ανθρώπων μέχρι στιγμής, με τις ιταλικές αρχές να καλούν πολίτες και επισκέπτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταγγελίες για εκλογικές παρατυπίες και πιέσεις σε ψηφοφόρους και παρατηρητές
Δέντρα ξεριζώθηκαν εξαιτίας των ριπών ανέμων προκαλώντας ζημιές σε γραμμές του ηλεκτρικού δικτύου
Η χώρα περνά μια από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της εδώ και πολλά χρόνια
Η ακρίβεια στο επίκεντρο της αμερικανικής κάλπης – Πού κρίνεται η αναμέτρηση Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών
Σκληραίνει ακόμη περισσότερο τη στάση του ο Ράμα με πακέτο ποινικών μέτρων
Η επίθεση σημειώθηκε την Παρασκευή στον ναό του Αγίου Γεωργίου, στο χωριό Χαμούντ
Η κυβέρνηση Μαδούρο της είχε απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα όμως εκείνη έφυγε κρυφά στα τέλη του 2025
Η δούκισσα του Σάσεξ δήλωσε «βαθιά συγκλονισμένη» από τις κατηγορίες
Μια σχέση που ξεκίνησε μέσα στη χλιδή κατέληξε σε θανατηφόρα εμμονή
Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε νεαρούς άνδρες που περίμεναν για να ψηφίσουν
Έκκληση για διμερή διάλογο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας
Ριπές ανέμου ταχύτητας έως 135 χλμ/ώρα σάρωσαν το βόρειο τμήμα της χώρας
Το νέο μονοθέσιο ηλεκτρικό όχημα θα περιπολεί το πανεπιστήμιο της Φλόριντα
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους - Συγκρούσεις με την αστυνομία σε Παρίσι, Μασσαλία και άλλες πόλεις
Επεισόδια και συγκρούσεις σε πολλές πόλεις
Επιμένει στον διάλογο ο Έντι Ράμα - 13 τραυματίες και 22 συλλήψεις ο απολογισμός των επεισοδίων
Σε κλίμα έντονης πόλωσης η αναμέτρηση
Ποτέ δεν υπήρξε χειρότερη εποχή να σημειώσεις σερί 52 χρόνων ελλειμματικών προϋπολογισμών
Αντιμέτωπος με τη «Φοιτητική Λίστα» ο παραιτηθέντας πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Σε κλοιό οικονομικής πίεσης η χώρα ως αποτέλεσμα του πολέμου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.