- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αισιόδοξος ο Ντράγκι για την ιταλική κρίση: Θα βρεθεί «κοινός τόπος» με την Κομισιόν
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις ενός «σκληρού Brexit»
Την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί η «χρυσή τομή» στην κόντρα μεταξύ της ιταλικής κυβέρνησης και της Κομισιόν, εξέφρασε ο Μάριο Ντράγκι.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εμφανίστηκε καθησυχαστικός για το ενδεχόμενο επέκτασης της κρίσης και εκτός Ιταλίας, επισημαίνοντας: «Το περιθώριο μεταξύ ελληνικών και ιταλικών ομολόγων περιορίζεται όλο αυτό το χρονικό διάστημα, παρόλο που η ΕΚΤ αγοράζει ιταλικά και όχι ελληνικά ομόλογα στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE)».
Όπως εκτίμησε, η κυβέρνηση της Ιταλίας θα βοηθήσει τις τράπεζες, καταθέτοντας έναν προϋπολογισμό ο οποίος θα συμβάλει στη μείωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.
«Τι μπορεί κάποιος να κάνει σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, δεδομένης της διεύρυνσης των spreads που παρατηρήθηκε τους τελευταίους πέντε έως έξι μήνες; Μπορεί να υπάρχουν και άλλες απαντήσεις, αλλά η πρώτη απάντηση που έρχεται στο μυαλό είναι να ρίξουμε τους τόνους και να μην αμφισβητήσουμε το συνταγματικό υπαρξιακό πλαίσιο του ευρώ» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ντράγκι.
Το Brexit θέλει προσοχή
Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναφέρθηκε και στο Brexit, εστιάζοντας την προσοχή τους στους κινδύνους από ενδεχόμενο «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις.
Όπως είπε, η μη επίτευξη συμφωνίας σημαίνει ότι «ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα σκληρό Brexit» -εξέλιξη που θα προκαλούσε «ανησυχία στις αγορές και στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.