- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Δίωξη σε Ρωσίδα για «ηλεκτρονικό πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ»
Κατηγορείται ότι επιχείρησε να παρέμβει στις ενδιάμεσες εκλογές
Η αμερικανική κυβέρνηση άσκησε δίωξη σε μια Ρωσίδα η οποία κατηγορείται ότι διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο σε ένα σχέδιο, υποστηριζόμενο από το Κρεμλίνο, για τη διεξαγωγή «ηλεκτρονικού πολέμου» εναντιόν των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και μιας προσπάθειας να επηρεαστούν οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, η 44χρονη Έλενα Αλεξέεβνα Χουσιαΐνοβα κατηγορείται για συνωμοσία με σκοπό την παρέμβαση στο πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ.
Στη δίωξη που της ασκήθηκε αναφέρεται ότι η Χουσιαΐνοβα ήταν η αρχιλογίστρια του «Σχεδίου Λάχτα» το οποίο χρηματοδοτείται από τον Ρώσο ολιγάρχη Γεβγκένι Βικτόροβιτς Πριγκόζιν και δύο από τις εταιρείες του, την Concord Management & Consulting LLC και την Concord Catering.
Χρησιμοποιώντας ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και άλλα μέσα, οι συμμετέχοντες εξαπέλυσαν «ηλεκτρονικό πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ», επιχειρώντας να προκαλέσουν δυσπιστία για τους υποψηφίους για πολιτικα αξιώματα και για το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Οι εταιρείες Concord Management και Concord Catering ήταν μεταξύ των τριών επιχειρήσεων και των 13 Ρώσων που κατηγόρησε τον περασμένο Φεβρουάριο ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ για «συνωμοσία» με σκοπό να παρέμβουν στις προεδρικές εκλογές του 2016, να προωθήσουν την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ και να δυσφημίσουν την Δημοκρατική αντίπαλό του, τη Χίλαρι Κλίντον.
Δίωξη έχει ασκηθεί και σε βάρος του Πριγκόζιν, τον οποίο τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αποκαλούν «μάγειρα του Πούτιν» επειδή η εταιρεία κέτερινγκ που διαθέτει έχει οργανώσει επίσημα δείπνα για τον Ρώσο πρόεδρο και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Οι ΗΠΑ του έχουν επίσης επιβάλει κυρώσεις.
Η Χουσιαΐνοβα είναι η πρώτη που κατηγορείται μέχρι στιγμής για απόπειρα παρέμβασης στις εκλογές του 2018.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, η προπαγανδιστική εκστρατεία του «Σχέδιο Λάχτα» χρονολογείται τουλάχιστον από το 2014 και στόχευε το κοινό όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στην Ουκρανία και σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είναι σφοδρός επικριτής του προέδρου
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
Ανησυχία στο Κογκρέσο για στρατιωτική εμπλοκή στη Γροιλανδία – Ψηφίσματα, δασμοί και εσωκομματικές ρωγμές
Ο ΥΠΕΞ Δανίας προειδοποιεί ότι δασμοί και απειλές Τραμπ πλήττουν ΝΑΤΟ και παγκόσμια τάξη
Tην ώρα που οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται εμφανώς διστακτικοί
Οι αξίες και τα συμφέροντα δεν συμπίπτουν πλέον αυτόματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε την εμφάνιση του Γάλλου ομολόγου του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Kαθώς η ΜΚΟ οργάνωση HRANA αναφέρει ότι έχει επιβεβαιώσει 4.519 θανάτους
Η συμφωνία του 1951 και η παρουσία των ΗΠΑ στη Γροιλανδία
Ο Δούκας εμφανίστηκε για δεύτερη φορά στην ζωή του στο εδώλιο μάρτυρα
Στις Βρυξέλλες ο Γερμανός καγκελάριος για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ – Επιφυλάξεις Βερολίνου για το εγχείρημα Τραμπ
Καθώς επιχείρησε να δώσει στρατηγικό περίβλημα στις δηλώσεις του
Αιχμές του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου για την Ευρώπη προκάλεσαν ένταση και αιφνίδια αποχώρηση
Ο Τραμπ αναμένεται να κλιμακώσει τις πιέσεις του προκειμένου οι ΗΠΑ να αποκτήσουν τη Γροιλανδία
Διαδηλώσεις έξω από το Ευρωκοινοβούλιο
Από το δυστύχημα στην Ισπανία μέχρι τους δασμούς του Τραμπ, τη Eurovision και την απώλεια του Βαλεντίνο – η εβδομάδα σε αριθμούς
Απεργία ζητά το συνδικάτο μηχανοδηγών μετά τα δυστυχήματα με 42 νεκρούς και σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια
Eξέλιξη που θα μπορούσε να καθυστερήσει την υλοποίησή της ή ακόμη και να την «εκτροχιάσει»
Η ζωή του Τζιμ, που έστω και αργά ανακάλυψε ότι ήταν ίντερσεξ
ΠΡOΣΟΧΗ: Το άρθρο περιλαμβάνει σκληρές περιγραφές βασανιστηρίων και σεξουαλικής βίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.