- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Οι ΗΠΑ χρειάζονται τη Σαουδική Αραβία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας
«Ελπίζω ότι ο βασιλιάς και ο πρίγκιπας διάδοχος δεν γνώριζαν» είπε για την υπόθεση Κασόγκι
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν προσπαθεί να παράσχει κάλυψη στη Σαουδική Αραβια για την υπόθεση της εξαφάνισης του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, μία ημέρα αφότου προειδοποίησε να μην εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι Σαουδάραβες ηγέτες είναι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ είπε ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Τουρκία τις ηχητικές αποδείξεις ή τα βίντεο που σχετίζονται με την εξαφάνιση του Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου, όταν πήγε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Πρόσθεσε ότι «πιθανότατα θα ξέρουμε τι συνέβη» μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.
Νωρίτερα πάντως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox Business Network, o Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είπε ότι δεν θέλει να εγκαταλείψει τη Σαουδική Αραβία, παρά τις ανησυχίες και τις διαμαρτυρίες που εκφράζονται ακόμη και από γερουσιαστές του κόμματός του. «Ελπίζω ότι ο βασιλιάς και ο πρίγκιπας διάδοχος δεν γνώριζαν. Αυτό είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για μένα», είπε.
Σύμφωνα με τον Τραμπ, οι ΗΠΑ «χρειάζονται» τη Σαουδική Αραβία στον αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας, «για ό,τι συμβαίνει στο Ιράν και σε άλλα μέρη».
Ο Αμερικανός πρόεδρος επέμεινε επίσης ότι το σουνιτικό βασίλειο είναι σημαντικό για την αμερικανική οικονομία, λόγω των εξοπλιστικών συμβάσεων που έχουν συμφωνηθεί με το Ριάντ.
Όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε να πάρει αποστάσεις από τη Σαουδική Αραβία, έναν στενό σύμμαχο των ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια, απάντησε: «Όχι, δεν θέλω και, ειλικρινά, έχουμε μια τεράστια σύμβαση ύψους 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων».
«Ήρθαν γερουσιαστές και μου είπαν ότι δεν πρέπει να χάσουμε αυτή τη σύμβαση. Σε ποιον θα κάναμε κακό; Η σύμβαση αυτή αντιπροσωπεύει 500.000 θέσεις εργασίας», εξήγησε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το καθεστώς των Αγιατολάχ επιβιώνει και θα χρειαστούν πολλά περισσότερα από αεροπορικές επιθέσεις
Οι περισσότεροι έχουν βρει καταφύγιο στο βόρειο τμήμα της χώρας
Η σκοτεινή πλευρά της γαστρονομικής τελειότητας είχε δείξει τα δόντια της on camera
Λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
Οι πρώτες πληροφορίες
Ο «διπλωμάτης με στολή» πίσω από την επιχείρηση «Επική Οργή»
Ένα ακόμη ιρανικό χτύπημα στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
«Οι ενέργειες της Ελλάδας βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας μας»
Προειδοποίηση: Το κείμενο περιέχει περιγραφές σεξουαλικής φύσης
Οι φρεγάτες των ευρωπαϊκών χωρών και ο ρόλος του Ηνωμένου Βασιλείου
Μαγνητικές, αγκυροβολημένες και νάρκες βυθού που συνήθως τοποθετούνται χειροκίνητα
Αρκετά εμπορικά πλοία χτυπήθηκαν μέσα και γύρω από τα Στενά του Ορμούζ
Τον κατηγορούσαν για περιστατικά ταπείνωσης και για απειλές απέλασης
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Το χρονικό της σπουδαίας ανακάλυψης
Η φωτιά στο πλοίο τέθηκε υπό έλεγχο και κατασβέστηκε
Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ
Πληροφορίες αναφέρουν σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης από σκάφος ανοικτά των αμερικανικών ακτών
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.