Κοσμος

Τελειώνουν τα χρήματα της έρευνας για τη μικρή Μαντλίν

Νέο κονδύλι ζητά η Μητροπολιτική αστυνομία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
madleen.jpg

 

Χωρίς τέλος η υπόθεση της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν που αγνοείται τα τελευταία 11 χρόνια.

Τα χρήματα που έχουν δοθεί στην Μητροπολιτική Αστυνομία για να συνεχίσει η έρευνα τελειώνουν στα τέλη του μήνα και πλέον κατατέθηκε αίτημα στην κυβέρνηση για νέο κονδύλι, ώστε να συνεχίσει η έρευνα για 6 ακόμα μήνες.

Συγκεκριμένα, η Μητροπολιτική Αστυνομία ζήτησε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για να επεκτείνει την έρευνα των 11,6 εκ. λιρών και μετά το τέλος του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Sky News.

Τον Μάρτιο, η αστυνομία έλαβε επιπλέον 150.000 λίρες  για να συνεχίσει την έρευνά της για άλλους τρεις μήνες.

Η  Μαντλίν ήταν τριών ετών όταν εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά της στην Πορτογαλία τον Μάιο του 2007.

Η Scotland Yard ξεκίνησε έρευνα, την επιχείρηση Grange, το 2013, μετά την αποτυχία των πορτογαλικών ντετέκτιβ να σημειώσουν την οποιαδήποτε πρόοδο στην υπόθεση ανεύρεσης της μικρής.

Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας δήλωσε ότι η αστυνομία ήταν ήδη «σε διάλογο σχετικά με τη μελλοντική χρηματοδότηση» από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι γονείς της Μάαντλίν, η Κέιτ και ο Γκάρι, έχουν ορκιστεί ότι δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ την έρευνα για την κόρη τους, που εξαφανίστηκε από το θέρετρο Praia da Luz στο Algarcve.

Η έρευνα από τις αρχές για τον εντοπισμό της μικρής, ωστόσο, έχει αποδειχθεί ως μία από τις πιο δαπανηρές αστυνομικές έρευνες των τελευταίων χρόνων.

Το 2015, η Scotland Yard μείωσε τον αριθμό των αστυνομικών που ασχολούνταν με την υπόθεση από 29 σε 4.

Η ομάδα πήρε 1.338 καταθέσεις και συγκέντρωσε 1.027 εκθέματα. Οι αξιωματικοί εξέτασαν περισσότερουςαπό 60 «υπόπτους» ενώ γενικά, έχουν υπάρξει περίπου 8.685 πιθανές θεάσεις της Μαντλίν ΜακΚαν σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ