- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συναγερμός στην Κύπρο: Εξαφανίστηκαν δύο 11χρονα από το σχολείο τους
Από την Ελλάδα κατάγονται οι οικογένειές τους - Τι αναφέρουν μάρτυρες
Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, αλλά και παγκύπρια μετά την εξαφάνιση δύο 11χρονων μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο στις Καμάρες. Πρόκειται για τον Θεμιστοκλή Ντόγκλη και τον Φίλιππο Σταματάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς των δύο αγοριών είναι Έλληνες και οικογενειακοί φίλοι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ο πατέρας του ενός παιδιού είναι γιατρός στο νοσοκομείο Λάρνακας.
Μαρτυρίες για άντρα που τα πλησίασε
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστος άντρας ισχυρής σωματικής διάπλασης, ηλικίας περίπου 50-60 χρόνων και ύψους 1.70-1.75 μ., με δεμένο το χέρι πλησίασε κάποια στιγμή το πρωί τα δύο παιδάκια στο σχολείο.
Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες ο μεσήλικας άνδρας φέρεται να συστήθηκε στα παιδιά ως ο νέος τους δάσκαλος, με αποτέλεσμα αυτά να τον ακολουθήσουν. Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο άγνωστος ζήτησε από παιδιά βοήθεια για να μεταφέρουν κάτι, με αποτέλεσμα να ανταποκριθούν οι δύο μαθητές και από εκείνη τη στιγμή να έχουν χαθεί τα ίχνη τους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άγνωστος άνδρας διακινείται με σαλούν αυτοκίνητο, χρώματος γκρίζου.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Στις έρευνες για εντοπισμό των παιδιών συμμετέχει από την πρώτη στιγμή ελικόπτερο της Αστυνομίας, ενώ τόσο στη Λάρνακα όσο και στο Αρχηγείο Αστυνομίας έχουν δημιουργηθεί Κέντρα Κρίσεως για τον χειρισμό της σοβαρής αυτής υπόθεσης.
Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες στα οδοφράγματα ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο δράστης να περάσει με τα παιδιά στις κατεχόμενες περιοχές.
Στην πόλη της Λάρνακας έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση σε γονείς, οι οποίοι ανησυχούν για τα παιδιά τους και προσπαθούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.
Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους να επικοινωνήσει άμεσα με το ΤΑΕ Λάρνακας 24804024 ή 24804016, με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με την Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.
Στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων ο Υπουργός Παιδείας
Στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων Λάρνακας βρίσκεται ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος τυγχάνει ενημέρωσης για το πρωινό περιστατικό στο σχολείο.
Νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης εκφράζει λύπη για το συμβάν και καλεί το κοινό αν γνωρίζει οτιδήποτε για την υπόθεση να επικοινωνήσει άμεσα με την Γραμμή του Πολίτη στο 1460.
Εκφράζω τη λύπη μου για το συμβάν και καλώ το κοινό αν γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει άμεσα με τη Γραμμή του Πολίτη 1460.
— Kostas Champiaouris (@KChampiaouris) September 25, 2018
Σημειώνεται ότι μετά την εξέλιξη αυτή αναβλήθηκε η συνάντηση των εκπαιδευτικών με την Διϋπουργική για την κρίση στην Παιδεία.
Πηγή: philenews
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.