Δανία: Στα δικαστήρια ξανά ο Μάντσεν για την δολοφονία της Σουηδής δημοσιογράφου
Στις 14 Σεπτεμβρίου η ετυμηγορία
Eνώπιον του δικαστηρίου εμφανίστηκε σήμερα ο Δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν για να εξεταστεί η έφεση την οποία έχει καταθέσει κατά της ποινής ισόβιας κάθειρξης που του έχει επιβληθεί πρωτοδίκως για τον φόνο και τον διαμελισμό του πτώματος μιας Σουηδής δημοσιογράφου, Κιμ Βαλ, πάνω στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του.
Τον περασμένο Απρίλιο ο Μάντσεν κρίθηκε ένοχος για τον φόνο και τον διαμελισμό του πτώματος της 30χρονης Κιμ Βαλ πάνω στο υποβρύχιό του στο λιμάνι της Κοπεγχάγης το 2017.
Οι δικηγόροι του έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ασκήσει έφεση επί της καταδίκης του και το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει μόνο την απόφαση να του επιβληθούν ισόβια, κάτι που συνήθως έχει 15ετή διάρκεια στη Δανία.
Η ετυμηγορία αναμένεται να εκδοθεί στις 14 Σεπτεμβρίου.
Η Βαλ είχε συμφωνήσει με τον Μάντσεν να του πάρει συνέντευξη για λογαριασμό του αμερικανικού περιοδικού Wired με αφορμή τις προσπάθειες του εφευρέτη να στείλει πρώτος άνθρωπο στο διάστημα σε αυτοσχέδιο πύραυλο, κάτι που επιχειρούσε ταυτόχρονα και μια άλλη ομάδα στη χώρα, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε τον Απρίλιο στο δικαστήριο ο σύντροφος της δημοσιογράφου.
Η αστυνομία συνέλαβε τον 47χρονο Μάντσεν στις 11 Αυγούστου του περασμένου χρόνου όταν βγήκε στη στεριά χωρίς τη Βαλ.
Η Κιμ Βαλ είχε θεαθεί στο υποβρύχιο «Ναυτίλος» μαζί με τον Μάντσεν στις 10 Αυγούστου. Εκείνος διασώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας την επόμενη ημέρα, όταν το υποβρύχιό του βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.
Αργότερα τον ίδιο μήνα, η αστυνομία ταυτοποίησε τον ακέφαλο κορμό της Βαλ, ο οποίος ξεβράστηκε στο λιμάνι της Κοπεγχάγης, ενώ τις επόμενες ημέρες οι αρχές εντόπισαν τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι του θύματος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθεί το παράδειγμα της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας και της Σλοβενίας
Η έκθεση καταγράφει επίσης ότι το Πεκίνο υπερτερεί αριθμητικά σχεδόν σε όλα τα είδη πυραύλων μικρού, μεσαίου και ενδιάμεσου βεληνεκούς
Aναπόσπαστο κομμάτι της αιγυπτιακής κουζίνας από τον 19ο αιώνα.
Ποιο είναι το επίθετο που χρησιμοποιούν
Μόνο μία κάμερα λειτουργούσε στο σημείο - Αποκαλύπτονται σοβαρές ελλείψεις
Η δόνηση έρχεται λίγα 24ωρα μετά από τα 7,6 Ρίχτερ που συγκλόνισαν τη χώρα
Ο ίδιος έχει υποστηρίζει ότι ενήργησε σε αυτοάμυνα
Ο Τόμας Μαρκλ υπέστη ακρωτηριασμό στο αριστερό του πόδι
Τι συμβαίνει με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και τη σύζυγό του, Ούσα;
Το βραβείο παρέλαβε η κόρη της
Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του του CEO της UnitedHealthcare Μπράιαν Τόμσον
Η πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια που την πρώτη θέση δεν καταλαμβάνει Ευρωπαίος ηγέτης
Η σημασία της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ
Δυο φορές ισόβια και 50 χρόνια στον 26χρονο δολοφόνο
Η πρόταση για εκείνα που θα μπορούσαν να ζητούνται από όσους επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα
«Η αναγνώριση αυτή τιμά την ταυτότητά μας» δηλώνει η Τζόρτζια Μελόνι
Η συγκλονιστική περιγραφή της Σάρον για τις τελευταίες στιγμές του θρυλικού Όζι Όσμπορν
Ποιοι ήταν και γιατί δεν παρέστησαν στην εκδήλωση
Το νέο δόγμα Τραμπ στοχεύει στη δομική αποσύνθεση της ευρωπαϊκής Δύσης και την αναβίωση του πολεμικού εφιάλτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.