- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Η Ρωσική Ένωση Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων (ΡΕΕΒ) εκτιμά ότι απώλειες από τις πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις στις εταιρείες μεταλλουργίας και χημικής βιομηχανίας, τις οποίες προβλέπει η πρόταση του συμβούλου του Ρώσου προέδρου Αντρέι Μπελοούσοφ, μπορεί να είναι της τάξεως των 3 τρισ. ρουβλίων.
Στην εκτίμηση αυτή προέβη ο πρόεδρος της ΡΕΕΒ Αλεξάντρ Σόχιν σε επιστολή του προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Σόχιν στην επιστολή του, αντίγραφο της οποίας διαθέτει το ρωσικό πρακτορείο TASS, επισημαίνει ότι οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις θα επηρεάσουν αρνητικά την αγορά, ότι οι μετοχές των μεταλλουργικών και χημικών βιομηχανιών ήδη καταγράφουν πτώση και ότι οι απώλειες κεφαλαίου θα υπερβούν συνολικά το 10%.
Ο Σόχιν ζητά με την επιστολή του από τον Ρώσο πρόεδρο να στηρίξει τις θέσεις της Ένωσης Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων, που υποστηρίζει ότι οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις «μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες για την ανάπτυξη των πιο ανταγωνιστικών επιχειρήσεων».
Παράλληλα επισημαίνει ότι σε συνθήκες ανταγωνισμού και μη ευνοϊκών εξωτερικών προϋποθέσεων οι ρωσικές εταιρείες μπορούν να διατηρήσουν την ηγετική τους θέση στην αγορά μόνο «μέσω των επενδύσεων σε κοιτάσματα που είναι σε χρήση και σε νέα κοιτάσματα, της αναβαθμισμένης παραγωγής, της παραγωγικότητας της εργασίας και του περιορισμού της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος».
Ο Σόχιν επισημαίνει ότι οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις θα επηρεάσουν τον επενδυτικό κύκλο που μπορεί να είναι διάρκειας 7-10 ετών και να εξαναγκάσουν τις εταιρείες να αναπροσαρμόσουν τα επενδυτικά τους προγράμματα που είτε υλοποιούνται είτε προγραμματίζονται.
Εκτός των άλλων ο Σόχιν υποστηρίζει ότι η πρόταση για πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις της ρωσικής κυβέρνησης ότι η αύξηση των φόρων στην περίοδο 2019-2024 θα εξαντληθεί με την αύξηση του ΦΠΑ στο 18-20%
Ο πρόεδρος της ΡΕΕΒ ζητάει από τον πρόεδρο Πούτιν το ζήτημα των φορολογικών επιβαρύνσεων να συζητηθεί με τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών ενώσεων και των εταιρειών στις οποίες αναφέρεται η πρόταση του συμβούλου του Ρώσου προέδρου και δηλώνει ότι είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν εναλλακτικές προτάσεις για τις πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που αφορούν τις 14 εξαγωγικές εταιρείες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Το κόμμα διαβεβαιώνει ότι οι διαρροές αυτές δεν αφορούν αξιωματούχους σε ομοσπονδιακό επίπεδο
Οι ψηφοφόροι της Gen Ζ αναζητούν αίσθημα ασφάλειας, μετατοπίζοντας τον εκλογικό χάρτη της χώρας
Έρευνα για τις ευθύνες των αρχών μετά τις καταστροφές και τη βία
Η άνοδος των τιμών στα καύσιμα και ο πόλεμος ενισχύουν το προβάδισμα των Δημοκρατικών
Πολίτες συνεχίζουν καθημερινά τις διαμαρτυρίες τους
Το 2016 υπήρξε ζευγάρι με τον Τζάστιν Μπίμπερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.