- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χαμός στη Λιθουανία: Υπόσχονται «τουριστικό οργασμό» στους επισκέπτες (εικόνες)
Παρουσιάζοντας την πρωτεύουσα Βίλνιους ως «σημείο G της Ευρώπης»
Άνω-κάτω έχει γίνει η Λιθουανία λόγω μια αμφιλεγόμενης τουριστικής καμπάνιας στο εξωτερικό, που παρουσιάζει την πρωτεύουσα Βίλνιους ως «το σημείο G της Ευρώπης».
Στο προωθητικό υλικό που θα μοιραστεί σε διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (συμπεριλαμβανομένων Λονδίνου και Βερολίνου), πρωταγωνιστεί μια νεαρή γυναίκα με κόκκινα μαλλιά. Ευρισκόμενη σε μια κατάσταση απίστευτης έντασης, αναριγεί και γραπώνει με πάθος τον χάρτη της Ευρώπης (ο οποίος μοιάζει με ύφασμα) στο σημείο όπου βρίσκεται η Λιθουανία. Ολόκληρη η σύνθεση δίνει την εντύπωση ότι η νεαρή είναι ξαπλωμένη.
«Κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται, όμως όταν το βρείτε, είναι εκπληκτικό» είναι το αγγλικό κείμενο που συνοδεύει την εικόνα, την ώρα που με κεφαλαία γράμματα υπάρχει γραμμένη η φράση: «Βίλνιους, το σημείο G της Ευρώπης».
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο breakingtravelnews.com, οι υπεύθυνοι της εκστρατείας Go Vilnius στοχεύουν στις ηλικίες 18 με 35 ετών, σε μια προσπάθεια να καταστήσουν τη Λιθουανία ως έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για εναλλακτικό τουρισμό.
Προς αυτήν την κατεύθυνση, η αφίσα θα προωθηθεί και στα μεγαλύτερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για τον σκοπό αυτόν έχει δημιουργηθεί και ανάλογο hashtag (#VilniusGspot).
Ποιοι αντιδρούν
Ωστόσο, η υπόσχεση για «τουριστικούς οργασμούς» προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις τόσο σε πολιτικό όσο και σε θρησκευτικό επίπεδο.
Ο πρόεδρος της διάσκεψης των καθολικών επισκόπων της Λιθουανίας, ο αρχιεπίσκοπος του Βίλνιους Γκιντάρας Γκρούσας αποδοκίμασε τη διαφημιστική καμπάνια, εκτιμώντας ότι «ενισχύει ενδεχομένως την εικόνα της πρωτεύουσας ως πόλης σεξουαλικού τουρισμού και ότι εκμεταλλεύεται τη γυναικεία σεξουαλικότητα».
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της χώρας κάλεσε τη δημοτική αρχή να αναστείλει την εκστρατεία τουλάχιστον έως την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου Α', στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, ο δήμαρχος της πόλης απέρριψε το αίτημα.
«Όσοι έχουν εκνευριστεί το μόνο που κάνουν είναι να αποδεικνύουν ότι η εκστρατεία είναι επιτυχημένη, διότι μιλούν για εκείνη και πυροδοτούν τον δημόσιο διάλογο» τονίζει σε δήλωση του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιούργκις Ραμανάουσκας, ένας από τους εμπνευστές της αμφιλεγόμενης καμπάνιας.
Και προσθέτει με νόημα: «Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν πού πραγματικά βρίσκεται το Βίλνιους, ωστόσο όταν έρθουν εδώ, ερωτεύονται την πόλη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Στόχος η παρεμπόδιση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Μόσχας
Η στρατηγική της προσέγγισης με τον Αμερικανό πρόεδρο γυρίζει μπούμερανγκ
Προφυλακισμένος ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρέλα
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί και ότι θα είναι υποψήφιος στην όποια αναμέτρηση για την ηγεσία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.