- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ινδονησία: 83χρονος σαμάνος κρατούσε επί 15 χρόνια φυλακισμένη μια κοπέλα
Την κακοποιούσε σεξουαλικά
Ένας 83χρονος σαμάνος συνελήφθη στην Ινδονησία επειδή είχε απαγάγει μία έφηβη την οποία κρατούσε έγκλειστη επί 15 χρόνια, ισχυριζόμενος ότι την είχε κυριεύσει ένα ανδρικό πνεύμα, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.
Ηλικίας σήμερα 28 ετών, το θύμα εντοπίστηκε την Κυριακή στη σπηλιά ενός βουνού στο χωριό Μπαζουγκάν, στο κέντρο της επαρχίας Σουλαουέσι.
Η εξαφάνισή της είχε δηλωθεί για πρώτη φορά το 2003, όταν ήταν 13 ετών, μετά την επίσκεψή της στον σαμάνο αυτό ο οποίος θα την θεράπευε από μια ασθένεια. Ο άνδρας αυτός ζει κοντά στο πατρικό του κοριτσιού.
Ο πατέρας του θύματος είχε δηλώσει την εξαφάνιση της κόρης του στην αστυνομία. Στη συνέχεια και επί χρόνια την αναζητούσε μάταια. Ο σαμάνος, ο γιος του οποίου είναι παντρεμένος με την αδελφή του θύματος, είχε ισχυριστεί στην οικογένεια ότι η κόρη τους έφυγε μακριά και δεν θα επιστρέψει.
«Κάθε ημέρα επί χρόνια ο σαμάνος, που ονομάζεται "Τζάγκο", την βίαζε ισχυριζόμενος ότι την είχε κυριεύσει ένα ανδρικό πνεύμα», δήλωσε ο διευθυντής της τοπικής αστυνομίας Ικμπάλ Αλκουντούσι.
Τώρα η κοπέλα θα υποβληθεί σε θεραπεία για να ξεπεράσει τα ψυχολογικά τραύματα που έχει υποστεί: «Είναι πολύ μπερδεμένη, φοβάται τους ανθρώπους και θέλει να επιστρέψει στη σπηλιά όπου ζούσε», πρόσθεσε.
Η αστυνομία εντόπισε την κοπέλα μετά τις πληροφορίες που έλαβε από τη νύφη του σαμάνου, η οποία κατήγγειλε ότι κρατούσε μία γυναίκα σε μια σπηλιά κοντά στο χωριό. Ο σαμάνος την κρατούσε κλεισμένη εκεί στη διάρκεια της ημέρας, ενώ τη νύκτα την οδηγούσε σε μια καλύβα για να τη βιάσει.
Ο ύποπτος συνελήφθη στο σπίτι του και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη, σύμφωνα με την αστυνομία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.