- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο «Εγκέλαδος» εγκλώβισε ορειβάτες στην Ινδονησία - Στους 14 οι νεκροί (εικόνες)
Μετά τα 6,4R ακολούθησαν 120 μετασεισμοί
Οι αρχές καταβάλλουν προσπάθειες για τη διάσωση εκατοντάδων ορειβατών και άλλων που αποκλείστηκαν στο Όρος Ριντζάνι, στη νήσο Λομπόκ της Ινδονησίας, μία ημέρα μετά τον ισχυρό σεισμό 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό με αποτέλεσμα τουλάχιστον 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
«Οι τελευταίες πληροφορίες που λάβαμε από την ομάδα στο πεδίο είναι ότι σήμερα όλες οι οικογένειες των σεισμοπαθών στο Όρος Ριντζάνι θα απομακρυνθούν μέσω του μονοπατιού Σεμπαλούν» δήλωσε ο Ασντιγιάντο, στέλεχος της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών στο βόρειο Λομπόκ.
Την επιχείρηση αυτή «χειρίζεται η ομάδα διαχείρισης κρίσης του Εθνικού Πάρκου του Όρους Ριντζάνι», πρόσθεσε ο Ασντιγιάντο, που όπως και πολλοί άλλοι Ινδονήσιοι χρησιμοποιεί μόνο ένα όνομα.
Οι αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι ο σεισμός στη νήσο Λομπόκ, στη νοτιοανατολική Ινδονησία, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους, ενώ άλλοι 162 τραυματίστηκαν και χιλιάδες σπίτια και κτίσματα υπέστησαν ζημιές.
Ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε σκηνές πανικού, με κατοίκους να βγαίνουν έντρομοι από τα σπίτια τους και ενοίκους ξενοδοχείων να σπεύδουν επίσης να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους και να αναζητούν ανοικτούς χώρους. Ο σεισμός, που σημειώθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλό εστιακό βάθος, επτά χιλιομέτρων, καταγράφηκε στις 06:47 τοπική ώρα την Κυριακή (01:47 ώρα Ελλάδας).
Τον ακολούθησαν πάνω από 120 μετασεισμοί, ο ισχυρότερος από τους οποίους ήταν μεγέθους 5,7 βαθμών, γνωστοποίησε η ινδονησιακή υπηρεσία γεωφυσικής και μετεωρολογίας.
Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο θα επισκεφθεί την σεισμόπληκτη νήσο εντός της ημέρας, γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες του.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι ένας πολίτης της χώρας έχασε τη ζωή του και άλλοι έξι τραυματίστηκαν στον σεισμό στο Λομπόκ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου
Με όλες τις σημαντικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Η συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.