Κοσμος

Τυπώστε, πυροβολήσατε: Προσωρινό μπλόκο στη διανομή μέσω Διαδικτύου πλαστικού όπλου που κατασκευάζεται από 3D εκτυπωτές (εικόνες, video)

Δεν φέρει καθόλου μεταλλικά μέρη και δεν ανιχνεύεται από τις συσκευές εντοπισμού μετάλλων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
print-gun.jpg
Youtube

Αμερικανός δικαστής εξέδωσε ένα προσωρινό μέτρο, με το οποίο μπλοκάρει το σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης να επιτρέπεται η διανομή μέσω Διαδικτύου των σχεδίων ενός πλαστικού όπλου που μπορεί να παραχθεί από τρισδιάστατους εκτυπωτές, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της πολιτείας της Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με τον Μπομπ Φέργκιουσον, η Ουάσινγκτον και άλλες οκτώ πολιτείες υπέβαλαν προσφυγή εναντίον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του προέδρου Τραμπ, η οποία κατέληξε σε συμβιβασμό με έναν ακτιβιστή υπέρ του δικαιώματος της οπλοκατοχής, επιτρέποντάς του να διανείμει ελεύθερα τα σχέδια.

Liberator 3D printed gun - How it works

Οι προσφεύγουσες πολιτείες υποστήριξαν πως τα όπλα που θα παράγονται με τρισδιάστατους εκτυπωτές -άρα δεν θα έχουν σειριακούς αριθμούς, και σχεδόν καθόλου μεταλλικά μέρη, κάτι που θα τους επιτρέπει να περνούν από συσκευές ανίχνευσης μετάλλων- ενδεχομένως να πέσουν στα χέρια κακοποιών και τρομοκρατών.

Ο Κόντι Ουίλσον, υπέρμαχος της οπλοκατοχής, σχεδίαζε να διαθέσει χωρίς περιορισμούς μέσω διαδικτύου τα επίμαχα σχέδια.

coby.jpg
Ο σχεδιαστής του όπλου και υπέρμαχος της οπλοκατοχής Κόντι Ουίλσον

Ήδη, έχουν γίνει εκατοντάδες χιλιάδες download. Εν μέρει, ο Ουίλσον βασίστηκε στη νομοθεσία που προστατεύει την ελευθερία του λόγου. Άλλοι υποστηρικτές του δικαιώματος της οπλοκατοχής διατείνονται ότι μπορεί κάποιος να κατασκευάζει μόνος του όπλα, χρησιμοποιώντας μεταλλικά μέρη, καθώς -όπως υποστηρίζουν- πρόκειται για μια νόμιμη διαδικασία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.