Οι ακτιβιστές κατάφεραν να συγκεντρώσουν αρκετά χρήματα ώστε το περίφημο μπαλόνι με το θυμωμένο μωρό Τραμπ να περάσει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και να ταξιδέψει στο Νιου Τζέρσι.
Μέχρι το μεσημέρι σήμερα οι ακτιβιστές κατά του Τραμπ είχαν συγκεντρώσει περισσότερα από 8.000 δολάρια μέσω της πλατφόρμας GoFundMe.com, σχεδόν διπλάσια από τα 4.500 δολάρια που χρειάζονταν για να φέρουν το πορτοκαλί, φουσκωτό μωρό-Τραμπ στο Μπεντμίστερ του Νιου Τζέρσι. Μάλιστα, στην πόλη αυτή βρίσκεται ένα από τα γήπεδα γκολφ που ανήκουν στον Αμερικανό πρόεδρο.
Ο Ντιντιέ Χιμίνες-Κάστρο, ένας από τους διοργανωτές της «επιχείρησης» αυτή, είπε ότι ελπίζει πως το μπαλόνι θα δώσει ώθηση στους Δημοκρατικούς υποψηφίους ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.
«Το μωρό Τραμπ θα δώσει αυτήν την ώθηση, αυτήν την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Θα βγάλει τους ανθρώπους από το σπίτι», υποστήριξε.
Ο Χιμίνες-Κάστρο ελπίζει ότι το μπαλόνι θα βρίσκεται στο Μπεντμίνστερ γύρω στα μέσα Αυγούστου. Ζήτησε επίσης από τους δωρητές να δώσουν και άλλα χρήματα για να ικανοποιηθεί το αίτημα πολλών άλλων πόλεων οι οποίες ζητούν επίσης να επισκεφθεί τον ουρανό τους το μπαλόνι.
Πάνω από 300 δήμοι, μεταξύ των οποίων το Σεντ Λούις και το Όστιν του Τέξας έχουν ζητήσει το μπαλόνι.
Δεν είναι σαφές αν ο Τραμπ θα μπορέσει να δει το μπαλόνι από κοντά, δεδομένου ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπλοΐας (FAA) επιβάλλει περιορισμούς στις πτήσεις πάνω από το Μπεντμίνστερ όποτε βρίσκεται εκεί ο πρόεδρος. Ένας εκπρόσωπος της FAA παρέπεμψει για συγκεκριμένες απαντήσεις στη Μυστική Υπηρεσία που έχει αναλάβει την ασφάλεια του προέδρου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 3.000 οι νεκροί στο Ιράν
Η ανάλυση του Economist
Η Ευρώπη αναζητά την «κόκκινη γραμμή» απέναντι στον Τραμπ
Οι 27 και τα κράτη μέλη της Mercosur άρχισαν διαπραγματεύσεις το 1999
Δραπέτευσε τον Δεκέμβριο για να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης στη Νορβηγία
Η 33χρονη παρασύρθηκε από SUV και σύρθηκε για περίπου ένα τετράγωνο
Το όχημα έπεσε ανεξέλεγκτα πάνω στα παιδιά
Πάνω από 800 απαγχονισμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις επόμενες μέρες
Η προοπτική στρατιωτικής επίθεσης από τις ΗΠΑ μοιάζει πλέον πιο μακρινή
O βραβευμένος σκηνοθέτης για τις φονικές διαδηλώσεις στο Ιράν
Χαροπαλεύει ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος απεγκλωβίστηκε τελευταίος από τα σωστικά συνεργεία
«Ξεκινάει μια πραγματική μετάβαση προς τη δημοκρατία», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Με αφορμή το Starlink Wi-Fi στα αεροπλάνα
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους», έγραψε η τραγουδίστρια
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήρθε το 2022
Η δράση τους περιλαμβάνει «πράξεις αμιγούς και άσκοπης βίας που στόχευαν ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντισταθούν»
Mία ημέρα μετά την κίνηση της
Για τη μια εκ των δυο παραδέχεται εν μέρει την ενοχή του
Νέες λεπτομέρειες τρεις μήνες μετά το θεαματικό χτύπημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.