Κοσμος

Αμερικανός ΥΠΕΞ: Μόνο με αυτούς τους όρους συζητά διάλογο με την ιρανική ηγεσία ο Τραμπ (video)

«Πρέπει να αλλάξουν την κακόβουλη συμπεριφορά τους»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mike-pompeo23.jpg
©EPA/MICHAEL REYNOLDS

«Αν οι Ιρανοί δείξουν ότι δεσμεύονται να προχωρήσουν σε θεμελιώδεις αλλαγές ως προς το πώς μεταχειρίζονται τον ίδιο τους τον λαό, να αλλάξουν την κακόβουλη συμπεριφορά τους και να συμφωνήσουν ότι αξίζει τον κόπο να συνάψουν μια συμφωνία για το πυρηνικό τους πρόγραμμα η οποία θα περιορίζει πραγματικά τη διάδοση (σ.σ. των πυρηνικών όπλων), τότε ο πρόεδρος είναι διατεθειμένος να καθίσει στο τραπέζι και να συζητήσει μαζί τους».

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο σχετικά με την πιθανότητα απευθείας συνομιλιών με το Ιράν για την αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις της Δύσης με την Τεχεράνη μετά την απόφαση Τραμπ για αποχώρηση των ΗΠΑ από μια συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της ασιατικής χώρας που είχε υπογραφεί το 2015 και οδήγησε στην άρση σκληρών οικονομικών κυρώσεων (σ.σ. εμπάργκο στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου στην Ε.Ε.).

«Ο πρόεδρος θέλει να συναντάται με κόσμο για να λύνονται προβλήματα» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε την Τρίτη στο CNBC.

Τραμπ: Είμαι έτοιμος να συναντήσω τον Ροχανί

Μια ημέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφέρει κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε στον Λευκό Οίκο ότι είναι διατεθειμένος να συναντηθεί με την ιρανική ηγεσία (σ.σ. Χασάν Ροχανί) οποτεδήποτε και χωρίς προϋποθέσεις.

USA: Trump says ready to meet Rouhani, applauds Italy’s anti-immigration stance

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ