- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ταϊλάνδη: Σώθηκε κι έκτο κι έβδομο παιδί
Τρία συνολικά τα αγόρια που απεγκλωβίστηκαν από το πλημμυρισμένο σπήλαιο
Πληροφορίες που έρχονται από την Ταϊλάνδη λίγο μετά τις 14.00 (ώρα Ελλάδας) αναφέρουν πως απεγκλωβίστηκαν ακόμη δύο παιδιά σήμερα, ανεβάζοντας τον αριθμό των διασωθέντων σε 7, καθώς χθες σώθηκαν τέσσερα παιδιά και νωρίτερα σήμερα ένα ακόμη.
Στην αρχή διέρρευσε πως το έκτο παιδί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και το Ιαπωνικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δέχεται τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια θα μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Πηγή μέσα από την ομάδα διάσωσης επιβεβαίωσε στον Guardian τον απεγκλωβισμό του έκτου παιδιού.
Τώρα διέρρευσε πως δύο άτομα, που φαίνεται πως είναι το έκτο και το έβδομο από τα παγιδευμένα παιδιά, εθεάθησαν να μεταφέρονται με φορεία από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.
Σημειώνεται ότι οι Αρχές της Ταϊλάνδης είναι πολύ φειδωλές στην παροχή πληροφοριών. Έτσι, η πρώτη διάσωση για σήμερα, επιβεβαιώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης πολύ αργότερα από την ώρα που διέρρευσε. Προς το παρόν, η δεύτερη για σήμερα και συνολικά έκτη διάσωση προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη.
7th boy is out of the #ThamLuangCave. 5 + 1 more to go. Let’s pray the forecasted rain tomorrow will go away!
— Eric Choo (@choows) July 9, 2018
Can confirm sixth boy is now out #thamluangcave
— michael safi (@safimichael) July 9, 2018
BREAKING: I am now hearing a SIXTH boy has left the #thamluang cave and is being treated by medics at the field hospital #thaicaverescue
— James Massola (@jamesmassola) July 9, 2018
Νωρίτερα, ασθενοφόρο μετέφερε το πέμπτο παιδί στο νοσοκομείο.
Σήμερα, επρόκειτο να μεταβεί στο σημείο του απεγκλωβισμού και ο πρωθυπουργός της χώρας, ωστόσο για να μην δυσχαιράνει το έργο των διασωστών αποφάσισε να μην μεταβεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.