Κοσμος

Πόσο πληρώνει ο πρίγκιπας Κάρολος για τις εκθαμβωτικές Μέγκαν Μαρκλ - Κέιτ Μίντλεντον και τον υπέρλαμπρο βίο των γιων του

Πόσο κοστίζει στους βρετανούς φορολογούμενους η συντήρηση της βασιλικής οικογένειας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lires.jpg
© EPA/STRINGER

Τα τελευταία χρόνια  η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας γίνεται όλο και πιο δαπανηρή και μάλιστα τη στιγμή που σκληρά μέτρα λιτότητας έχουν επιβληθεί στην χώρα. Μόνο πέρυσι, οι Βρετανοί πλήρωσαν περίπου 42,8 εκατομμύρια λίρες (δηλαδή σχεδόν 48,7 εκ ευρώ) για τα έξοδα του βασιλικού οίκου, ενώ σταδιακά υπολογίζεται ότι αυτή η δαπάνη θα φτάσει τις 82εκατ. λίρες .

lires2.jpg
© EPA/STRINGER

lires1.jpg
© EPA/STRINGER

Το Μπάκινχαμ θα λάβει 76,1 εκατομμύρια λίρες, μέσα στο 2018, σύμφωνα με το Reuters, ενώ σύμφωνα με τον Guardian, το ποσό είναι ακόμα μεγαλύτερο και φτάνει τα 82 εκατομμύρια.

Πώς γίνεται όμως στη συνέχεια η διανομή του πλούτου εντός οικογένειας

Όπως γράφει η Telegraph το ποσό που δαπανήθηκε από τον πρίγκηπα της Ουαλίας, Κάρολο για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων των Γουίλιαμ και Κέτι αλλά και του Πρίγκιπα Χάρι αυξήθηκαν κατά 40%, ενώ η αύξηση συνέπεσε με τους πρώτους  μήνες του αρραβώνα των Χάρι και Μέγκαν.  Ένα γεγονός που οδήγησε σε πρόσθετα έξοδα προκειμένου να καλυφθούν διάφορες δραστηριότητες και δημόσιες υποχρεώσεις του ζεύγους. Ωστόσο, δεν αποκαλύπτεται πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων και των εμφανίσεων της Μέγκαν, καθώς ο πρίγκιπας Κάρολος επιθυμεί κάποια στοιχεία να μην δημοσιοποιηθούν.

Thank you to everyone in Windsor and beyond for making today so special. It was an incredible day! #royalwedding
instagram

Ο πρίγκιπας Κάρολος κατέβαλε το 2017 το ποσό των 4,96 εκατ.λιρών για τις δραστηριότητες του Πρίγκιπα Γουίλιαμ, της συζύγου του και του Πρίγκιπα Χάρι, ποσό αυξημένο κατά 1,43εκατ λίρες αφού το προηγούμενο έτος απαιτήθηκαν συνολικά 3,52εκατ. λίρες . 

9 June 2018
katemiddletonphotos instagram

Οι αυξημένες δαπάνες για τις δραστηριότητες του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ και του Πρίγκιπα Χάρι θεωρείται επίσης ότι αντικατοπτρίζουν τον αυξημένο ρόλο τους στη δημόσια ζωή, ύστερα από την απόφαση της Βασίλισσας να μειώσει τον αριθμό των καθηκόντων που εκτελεί κάθε χρόνο.

 

Το ποσό που δαπανήθηκε από τον πρίγκιπα Κάρολο για τις δραστηριότητες των παιδιών του, μαζί με άλλα έξοδα όπως οι κεφαλαιουχικές δαπάνες, ήταν σημαντικά μεγαλύτερο το 2017-2018 από ότι τα προηγούμενα έτη. Το 2016-2017 αυξήθηκε κατά 8,6% και κατά 7,9% το προηγούμενο έτος. Το 2014-2015 η αύξηση ήταν μόλις 2,4%, στα  2,96εκ λίρες.

Prince Harry will also appear in "The #QueensGreenPlanet" tonight. Prince Harry has visited several #CommonwealthCanopy projects including in the Caribbean and in the UK at Epping Forest.The aim of the @queenscanopy is for all 53 countries around the Com
kensingtonroyal instagram

Το ποσό που καταβάλλει ο πρίγκιπας Κάρολος στον Δούκα και τη Δούκισσα του Κέμπριτζ και τον Πρίγκιπα Χάρι πάντως δεν περιλαμβάνει το κόστος της πληρωμής για το ταξίδια τους που σχετίζονται με βασιλικές υποχρεώσεις καθώς αυτά χρηματοδοτούνται από την Βασίλισσα, δηλαδή από το κρατικό ταμείο, δηλαδή από τους φορολογούμενους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.