- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ τίμησε τα θύματα του Ολοκαυτώματος στο Ισραήλ (εικόνες)
«Τρομακτικό», το σχόλιό του μπροστά στην αιώνια φλόγα που καίει στο Μουσείο του Γιαντ Βασέμ
Φορώντας το παραδοσιακό εβραϊκό μαύρο καπελάκι, το κιπά, ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, κατέθεσε στεφάνι στην Αίθουσα Μνήμης, στο μνημείο του Γιαντ Βασέμ -το μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ- όπου καίει η αιώνια φλόγα και στο πάτωμα είναι χαραγμένα τα ονόματα των θυμάτων των στρατοπέδων συγκέντρωσης.
«Τρομακτικό» ανέφερε ο Ουίλιαμ, επισκεπτόμενος το Μουσείο του Γιαντ Βασέμ και βλέποντας τα παπούτσια που είχαν πάρει οι Ναζί από τους Εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. «Προσπαθώ να αντιληφθώ την έκταση» πρόσθεσε.
Στο Γιαντ Βασέμ ο Ουίλιαμ υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών και επεσήμανε ότι η προγιαγιά του, η πριγκίπισσα Αλίκη, είχε τιμηθεί από το ίδρυμα επειδή πρόσφερε καταφύγιο σε Εβραίους στο σπίτι της στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.
Ο πρίγκιπας μίλησε, επίσης, με δύο άνδρες, οι οποίοι επέζησαν της ναζιστικής θηριωδίας χάρη στη βοήθεια της Βρετανίας: Ο 86χρονος σήμερα Χένρι Φόνερ και ο 80χρονος Πολ Αλεξάντερ ήταν μεταξύ των χιλιάδων εβραιόπουλων που είχε δεχτεί η Βρετανία στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στη χώρα («Kindertransport», τη δεκαετία του '30.
Τετ α τετ με Νετανιάχου
Στη συνέχεια, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στην κατοικία του ισραηλινού ηγέτη στην Ιερουσαλήμ, ενώ προηγουμένως είχε επισκεφθεί το μνημείο του Ισραήλ για τα έξι εκατομμύρια Εβραίους που εξοντώθηκαν στο ναζιστικό Ολοκαύτωμα.
Ο Ουίλιαμ, ο οποίος είναι το πρώτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη, έγινε δεκτός στην πρωθυπουργική κατοικία από τον Νετανιάχου και τη σύζυγό του, Σάρα. Κανένας από τους δύο άνδρες δεν έκανε σχόλια στους δημοσιογράφους.
Ο δούκας του Κέιμπριτζ πρόκειται εντός της ημέρας να συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρόεδρο Ρεουβέν Ριβλίν, προτού κατεθυνθεί στη Γιάφα και στο Τελ Αβίβ, για να συναντηθεί με νέους που συμμετέχουν σε πρόγραμμα νεολαίας.
Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης επίσκεψής του, την οποία η Βρετανία χαρακτήρισε «μη πολιτική», ο Ουίλιαμ θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και με νεαρούς Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το περιστατικό λίγους μήνες πριν με «πρωταγωνιστή» τον ίδιο γιατρό
«Πονοκέφαλος» για εταιρίες όπως Meta, Google, Microsoft και Amazon
Η εκλογική παράδοση δεν αρκεί όταν πονάει η τσέπη των πολιτών
Για «πολιτική καταστροφή», έκανε λόγο ο κυβερνήτης της Φλόριντα
«Όλοι γνωρίζουν γιατί χάσαμε» - Πληθαίνουν τα ερωτήματα για το πολιτικό μέλλον του Αμερικανού προέδρου
Τα όπλα που έχει στα χέρια του
Πού κρίθηκε η Γερουσία, η ψήφος αποδοκιμασίας και τι αλλάζει στο Κογκρέσο
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Απαρχαιωμένες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, επανειλημμένες διαρροές και υψηλά επίπεδα αμίαντου
Πρόστιμα από 1.000 έως 5.000 δολάρια
Τι μπορούν να κάνουν οι Δημοκρατικοί
Οι επενδυτές προσδοκούν λιγότερες πολιτικές ανατροπές, αλλά βλέπουν αυστηρότερο έλεγχο στην τεχνητή νοημοσύνη
Ο Πάπας έχει ήδη παραθέσει στίχους του σε πρόλογο βιβλίου
Ο 67χρονος άνδρας αρνήθηκε αρχικά να παραδώσει τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου
Ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί πως η απόφασή του για το Ιράν ήταν η σωστή
Οι πιθανές επιπτώσεις στις σχέσεις της Ουάσιγκτον με τρεις κρίσιμες περιοχές του πλανήτη
Η άλλοτε προνομιακή σχέση με τον Αμερικανό πρόεδρο κινδυνεύει να γίνει εκλογικό βάρος
20 ετών και 2 μηνών ήταν την Κυριακή ο Αντρέα Κίμι Αντονέλι, όταν έγινε ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της F1.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.