- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ τίμησε τα θύματα του Ολοκαυτώματος στο Ισραήλ (εικόνες)
«Τρομακτικό», το σχόλιό του μπροστά στην αιώνια φλόγα που καίει στο Μουσείο του Γιαντ Βασέμ
Φορώντας το παραδοσιακό εβραϊκό μαύρο καπελάκι, το κιπά, ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, κατέθεσε στεφάνι στην Αίθουσα Μνήμης, στο μνημείο του Γιαντ Βασέμ -το μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ- όπου καίει η αιώνια φλόγα και στο πάτωμα είναι χαραγμένα τα ονόματα των θυμάτων των στρατοπέδων συγκέντρωσης.
«Τρομακτικό» ανέφερε ο Ουίλιαμ, επισκεπτόμενος το Μουσείο του Γιαντ Βασέμ και βλέποντας τα παπούτσια που είχαν πάρει οι Ναζί από τους Εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. «Προσπαθώ να αντιληφθώ την έκταση» πρόσθεσε.
Στο Γιαντ Βασέμ ο Ουίλιαμ υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών και επεσήμανε ότι η προγιαγιά του, η πριγκίπισσα Αλίκη, είχε τιμηθεί από το ίδρυμα επειδή πρόσφερε καταφύγιο σε Εβραίους στο σπίτι της στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.
Ο πρίγκιπας μίλησε, επίσης, με δύο άνδρες, οι οποίοι επέζησαν της ναζιστικής θηριωδίας χάρη στη βοήθεια της Βρετανίας: Ο 86χρονος σήμερα Χένρι Φόνερ και ο 80χρονος Πολ Αλεξάντερ ήταν μεταξύ των χιλιάδων εβραιόπουλων που είχε δεχτεί η Βρετανία στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στη χώρα («Kindertransport», τη δεκαετία του '30.
Τετ α τετ με Νετανιάχου
Στη συνέχεια, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στην κατοικία του ισραηλινού ηγέτη στην Ιερουσαλήμ, ενώ προηγουμένως είχε επισκεφθεί το μνημείο του Ισραήλ για τα έξι εκατομμύρια Εβραίους που εξοντώθηκαν στο ναζιστικό Ολοκαύτωμα.
Ο Ουίλιαμ, ο οποίος είναι το πρώτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη, έγινε δεκτός στην πρωθυπουργική κατοικία από τον Νετανιάχου και τη σύζυγό του, Σάρα. Κανένας από τους δύο άνδρες δεν έκανε σχόλια στους δημοσιογράφους.
Ο δούκας του Κέιμπριτζ πρόκειται εντός της ημέρας να συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρόεδρο Ρεουβέν Ριβλίν, προτού κατεθυνθεί στη Γιάφα και στο Τελ Αβίβ, για να συναντηθεί με νέους που συμμετέχουν σε πρόγραμμα νεολαίας.
Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης επίσκεψής του, την οποία η Βρετανία χαρακτήρισε «μη πολιτική», ο Ουίλιαμ θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και με νεαρούς Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πόρτα φέρεται να άνοιξε μερικώς, χωρίς ωστόσο να ενεργοποιηθεί η τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης
Στο στόχαστρο διαδηλωτών ο πρωθυπουργός - Καταγγελίες για ελλιπή προστασία της εβραϊκής κοινότητας
Ο Ούλι Πατσούκου κερδίζει δημοσιότητα στα social media, ενώ διατηρεί ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή έως και 18 χρόνια κάθειρξης
Ποια είναι η απομακρυσμένη χώρα που βγαίνει κερδισμένη από το ράλι πετρελαίου
H ομώνυμη σειρά προβλήθηκε για 130 επεισόδια έως το 1985
Στις 22 Απριλίου, εκατομμύρια πολίτες ενημερώθηκαν μέσω email για την κυβερνοεπίθεση
Αιχμές για Μακρόν, με προειδοποίηση ότι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυξάνουν την ένταση
Οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί
Ο πρόεδρος στηρίζει αμερικανική πρωτοβουλία για ασφάλεια ναυσιπλοΐας στην περιοχή
Το λάθος που προκάλεσε το τροχαίο
Εντοπίστηκε παιδικό εσώρουχο με DNA τόσο του κοριτσιού όσο και του 47χρονου υπόπτου
Ο νικητής του φετινού βραβείου θα ανακοινωθεί στις 9 Οκτωβρίου
Νέο μήνυμα από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν
Οι αρχές εκτιμούν ότι η συνολική αξία των χελωνών που κατασχέθηκαν ανέρχεται σε περίπου 9.000 δολάρια
Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα αν το έργο είναι δικό του
Η σύγκρουση με το Ιράν εκτοξεύει τις τιμές του πετρελαίου και απειλεί τη διεθνή οικονομία
Οι ΗΠΑ μειώνουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή
Το χρονικό της υπόθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.