- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τι περιμένει η Γερμανία από τον Ερντογάν μετά την επανεκλογή του
Πότε θα συγχαρεί τον Τούρκο πρόεδρο η Μέρκελ
Το Βερολίνο ελπίζει ότι οι σχέσεις και με τη νέα τουρκική κυβέρνηση θα εξακολουθήσουν να είναι «εποικοδομητικές και καλές», τόνισε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα στην Τουρκία, ο Στέφεν Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα συγχαρεί τον Ερντογάν «εν ευθέτω χρόνω».
«Θεωρούμε κατ' αρχήν ότι οι σχέσεις εργασίας μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, της γερμανικής και της μελλοντικής τουρκικής, θα εξακολουθήσουν να είναι και στο μέλλον εποικοδομητικές και καλές και φυσικά η Καγκελάριος θα συγχαρεί τον Τούρκο πρόεδρο, όπως είθισται, εν ευθέτω χρόνω» είπε.
Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θέλει να περιμένει την αξιολόγηση των εκλογικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ, η οποία θα παρουσιαστεί εντός της ημέρας για να τοποθετηθεί περαιτέρω. Υπενθυμίζεται ότι η αντιπολίτευση στην Τουρκία κατηγορεί τον Ερντογάν για νοθεία και κλίμα τρομοκρατίας στο εκλογικό σώμα.
Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε, πάντως, να σχολιάσει την εκλογική συμπεριφορά των Τούρκων που διαμένουν σε γερμανικό έδαφος και οι οποίοι ψήφισαν σε ποσοστό άνω του 65%, επιλέγοντας τον Ερντογάν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή η απόφαση για την επόμενη κυβέρνηση
O κωμικός βρέθηκε ένοχος για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις
Ιταλικά ΜΜΕ δημοσίευσαν τα απειλητικά μειλ που έλαβαν
Οι αρκούδες γκρίζλι αποτελούν προστατευόμενο είδος στη Βρετανική Κολομβία
Η ανάρτηση που συζητήθηκε
Η απόφαση του δικαστηρίου για τον 35χρονο
Το ασυνήθιστο στοιχείο που προβληματίζει τους ειδικούς ασφαλείας
Διαρροή εγγράφων φέρνει στο φως τη βαθιά στρατιωτική συνεργασία Μόσχας και Τεχεράνης
Το ερώτημα για τις τεράστιες επενδύσεις
Γιατί οι τεχνολογικοί κολοσσοί αντιδρούν
Δύο καταδιωκτικά αεροσκάφη αναγκάστηκαν να απογειωθούν για το συνοδεύσουν
Το ανατριχιαστικό ηχητικό ντοκουμέντo
Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σχεδιάζει να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών - Τι αναφέρει το δημοσίευμα
Ο Χούμπερτ Άιβανγκερ βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο
Νέα δεδομένα στην πολιτική κρίση του Ισραήλ
Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ανταλλαγής πληροφοριών της ΕΕ
Αντιδράσεις για την επιβολή στρατιωτικής θητείας στους σπουδαστές θρησκευτικών σχολών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.