Die Zeit: «H Μέρκελ χρειάζεται τώρα βοήθεια από Ιταλία και Ελλάδα»
«Η ανάγκη της Μέρκελ θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για τον Τσίπρα»
Η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit επισημαίνει σε ανάλυσή της ότι «η Άγκελα Μέρκελ χρειάζεται τώρα βοήθεια από την Ιταλία και την Ελλάδα» προκειμένου να βρει ταχύτατα λειτουργικές λύσεις στο προσφυγικό ζήτημα και να βγει από τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει εντός των συνόρων εξαιτίας της σφοδρής διαμάχης με τον γερμανό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ και το Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα που αυτός εκπροσωπεί.
«Ειδικά η Ιταλία και Ελλάδα», σχολιάζει η εφημερίδα του Αμβούργου. «Δύο χώρες στις οποίες οι συμπάθειες για την καγκελάριο είναι περιορισμένες, για να το διατυπώσουμε επιεικώς. Η Γερμανία υπήρξε υπερβολικά σκληρή, αδιάλλακτη, ελάχιστα αλληλέγγυα απέναντί τους κατά τη διάρκεια της ευρωκρίσης -τουλάχιστον έτσι το αισθάνθηκε η πλειονότητα των Ιταλών και των Ελλήνων. Και τώρα χρειάζεται η Μέρκελ αυτές τις δύο χώρες προκειμένου να σώσει τη θέση της στην καγκελαρία. (…) Τι ευκαιρία για τους Ιταλούς και τους Έλληνες».
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η γερμανίδα καγκελάριος θα επιδιώξει να διαπραγματευθεί διμερείς συνθήκες για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Αναλύοντας τους πιθανούς λόγους που θα ωθούσαν την ελληνική κυβέρνηση να συναινέσει σε ένα σχέδιο που θα προβλέπει επιστροφή από τη Γερμανία των προσφύγων που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, γράφει ότι έχει κάποιο συμφέρον να το πράξει και εξηγεί: «Η χώρα βρίσκεται κοντά στην έξοδο από το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόστηκε επί της ουσίας από τη Γερμανία. Από εκεί και πέρα γίνονται διαπραγματεύσεις για πιθανή απομείωση του χρέους. Κανείς δεν έχει ακόμη συνδέσει δημοσίως το προσφυγικό και το ζήτημα του χρέους. Αλλά η ανάγκη της Μέρκελ θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για τον Τσίπρα», σχολιάζει η Die Zeit.
Πηγή: DW
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πώς από ένα ταψάκι κέικ έγινε ένα από τα διασημότερα παιχνίδια στον κόσμο
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Γονείς ζήτησαν την απαγόρευσή του από σχολικές βιβλιοθήκες
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Harry σε Σικελία και Καλαβρία, εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στον ιταλικό Νότο
Αγωγή 5 δισ. δολαρίων κατά της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας
Σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να ζήτησε ακόμη και θέση στο πιλοτήριο
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη του μικρού Λίαμ και του πατέρα του
Αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης από τη φυλακή
Ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη θυμάτων στο σημείο της σύγκρουσης
Γαλλική ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο κατά δεξαμενόπλοιου υπό κυρώσεις, με στήριξη συμμάχων
«Έχουμε όλα τα ατού», προειδοποιεί από το Νταβός - Μεγάλα ευρωπαϊκά ταμεία αποσύρουν ήδη τα κεφάλαιά τους από τις ΗΠΑ
Στο τραπέζι το ζήτημα της Γροιλανδίας, οι εμπορικές απειλές Τραμπ και το αμφιλεγόμενο «Συμβούλιο για την Ειρήνη»
Η κρίση ανέδειξε ένα βαθύτερο πρόβλημα για το ευρωπαϊκό αντισυστημικό κίνημα
Ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ, παρουσίασε ένα σχέδιο ανοικοδόμησης της Γάζας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.