- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Εκπρόσωπος κόμματος Μακρόν: «Εμετική η στάση της Ιταλίας στο μεταναστευτικό»
Άμεση η απάντηση από την Ιταλία
Με σκληρές δηλώσεις ο Γκαμπριέλ Αττάλ, ο εκπρόσωπος του κόμματος En Marche, χαρακτήρισε τη στάση της νέας ιταλικής κυβέρνησης στο μεταναστευτικό.
«Η στάση της Ιταλίας είναι εμετική», τόνισε ο Αττάλ, προσθέτοντας, όμως, ότι και η Γαλλία αναζητά νέα λύσεις για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.
Ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στο όλο θέμα, τονίζοντας ότι η στάση της Ιταλίας «περιέχει μια μορφή κυνισμού και ανευθυνότητας», όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο (ο οποίος είναι και αρχηγός των Πέντε Αστέρων), απάντησε στις δηλώσεις αυτές σχεδόν μονολεκτικά: «κοίτα ποιος μιλά, η Γαλλία». Πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η γαλλική αστυνομία απωθεί συστηματικά παράτυπους μετανάστες, στέλνοντάς τους πίσω στην Ιταλία, ακόμη και όταν πρόκειται για γυναίκες που κυοφορούν.
Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, παράλληλα, έκανε γνωστό ότι ο υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι και ο Γερμανός ομόλογός του Χόρστ Ζεεχόφερ, «είχαν μια μακρά συνομιλία, σε πολύ φιλικό κλίμα» και ότι οι δυο κυβερνήσεις «θα παρουσιάσουν μια κοινή πρόταση για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Από την Ισπανία, τέλος, όπου αναμένεται να φτάσουν, σε τέσσερις ημέρες, οι μετανάστες και πρόσφυγες του πλοίου Aquarius, η νέα υπουργός Δικαιοσύνης Ντολόρες Ντελγάδο, προειδοποιεί την Ιταλία ότι «μπορεί να προκύψουν διεθνείς ποινικές ευθύνες, για παραβίαση των συνθηκών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.