- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έπαινοι Λαγκάρντ σε Πούτιν για τις επιδόσεις της ρωσικής οικονομίας
Εγκωμιαστικά σχόλια για το μακροοικονομικό πρόγραμμα της Μόσχας εν μέσω σκληρών οικονομικών κυρώσεων από Ευρώπη και ΗΠΑ
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη, εξήρε την μακροοικονομική πολιτική της ρωσικής κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας το έργο της στον τομέα αυτό ως «ένα από τα πιο εντυπωσιακά».
Ειδικότερα, η κα Λαγκάρντ επεσήμανε ότι παρά τις δύσκολες συγκυρίες, η Ρωσία κατάφερε να πετύχει χαμηλά επίπεδα δημοσίου χρέους και ανεργίας και σχεδόν να εξαλείψει τα ελλείμματα του προϋπολογισμού.
«Η Ρωσία υλοποίησε ένα από τα πιο εντυπωσιακά προγράμματα στον μακροοικονομικό τομέα, που θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος. Εχει συγκροτηθεί ένα ειδικό ταμείο αποταμιεύσεων για τις δύσκολες ημέρες, υπάρχει μια κυμαινόμενη ισοτιμία, στοχευόμενος πληθωρισμός, καθώς και ενίσχυση και εκκαθάριση του τραπεζικού συστήματος. Χάρη σε όλα αυτά, παρά τις δύσκολες συγκυρίες, τα τελευταία τρία χρόνια η Ρωσία κατάφερε να πετύχει χαμηλά επίπεδα χρέους, εξαλείφοντας σχεδόν το έλλειμμα του προϋπολογισμού, ενώ επίσης κατάφερε να πετύχει πολύ χαμηλό επίπεδο ανεργίας» εξήγησε η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Ανάπτυξη
Νωρίτερα ο επικεφαλής της αρμόδιας αποστολής του ΔΝΤ για τη Ρωσία Ερνέστο Ραμίρες Ρίγκο είχε δηλώσει ότι το Ταμείο διατήρησε την πρόβλεψη του για αύξηση του ΑΕΠ εντός του 2018, στο 1,7%, παρά την ενίσχυση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα.
Η Ρωσία, το 2017, επέστρεψε στην οικονομική ανάπτυξη έπειτα από δύο χρόνια ύφεσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρωσικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Rostat), το 2017 το ΑΕΠ της Ρωσίας σημείωσε αύξηση της τάξεως του 1,5% μετά την πτώση της τάξεως του 0,2% το 2016 και του 2,5% το 2015.
Τον Μάιο ο υπουργός Οικονομίας Μαξίμ Ορέσκιν είχε δηλώσει ότι το υπουργείο του σχεδιάζει να μειώσει την τρέχουσα πρόβλεψη για το ΑΕΠ το 2018, η οποία προϋπέθετε ανάπτυξη της τάξεως του 2,1%. Ειδικότερα, το πρωί της Παρασκευής έδωσε στη δημοσιότητα τα βελτιωμένα στοιχεία για τη δυναμική του ΑΕΠ στο διάστημα Ιανουαρίου–Μαρτίου, ανακοινώνοντας ότι στους τέσσερις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμούς της τάξεως του 1,3%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
«Νόμιζα ότι θα χάσω το πόδι μου»
Το συγκλονιστικό βίντεο
Η Υπόθεση Ρίμαν. Bernhard Riemann, 1826-1866.
Η βουτιά από την περιοχή Sunset Cliffs θεωρείται άκρως επικίνδυνη αλλά και παράνομη
Η υπεράσπιση απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί κινδύνου διαφυγής
H 84χρονη γυναίκα έχει πέσει θύμα απαγωγής
Ξεκαθάρισε ότι το αν θα πουλήσει στην Άγκυρα τα F-35 είναι δική του απόφαση
Η απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας περί οικογενειακής διαμάχης, πιέσεων και παρασκηνίων
Η γυναίκα είχε χάσει την όρασή της τα τελευταία 5 χρόνια
Γιατί προβλέπει παράλληλα ότι το χρήμα θα χάσει τη σημασία του
To πρώτο αεροπλάνο του είδους θα παραλειφθεί από την Ελλάδα το 2028
Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να μεταφερθεί στην Ελλάδα
Ένα βρέφος παρέμενε άταφο για δύο χρόνια - Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Μαζική κινητοποίηση του rescEU - Περισσότερα εναέρια μέσα και εκατοντάδες πυροσβέστες
Από καταστροφή εκρηκτικών ή εκπαιδευτικές βολές εντός στρατοπέδου άρχισε η πυρκαγιά - Συγκεχυμένες οι πληροφορίες
Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Space Needle δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν πού ακριβώς προσγειώθηκαν
Το δύσκολο ραντεβού
Με κολάρο για τουλάχιστον έξι εβδομάδες o Λιούμπισα Κάροβιτς
Άρον άρον απομακρύνθηκαν τουρίστες και κάτοικοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.