- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τουρκία: Iσόβια σε 104 κατηγορούμενους για ανάμιξη στο πραξικόπημα
Τι αναφέρει δημοσίευμα της Hurriyet
Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα 104 πρόσωπα σε ισόβια κάθειρξη για ανάμιξη στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet, διευκρινίζοντας πως είναι από τις βαρύτερες ποινές που έχουν επιβληθεί μετά την απόπειρα.
Σύμφωνα με τη Hurriyet, το δικαστήριο της Σμύρνης επέβαλε σε 104 από τους 280 κατηγορουμένους την ποινή της «επιβαρυμένης» ισόβιας κάθειρξης, που είναι η αυστηρότερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί βάσει της τουρκικής νομοθεσίας, καθώς αυξάνει τον ελάχιστο χρόνο που πρέπει να μείνει κανείς στη φυλακή πριν μπορέσει να ζητήσει αναστολή.
Σε άλλα 21 πρόσωπα επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών για εξύβριση του προέδρου, ενώ 31 άλλα καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη 10 ετών και έξι μηνών για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση», αναφέρει η Hurriyet.
Πάνω από 240 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν άμαχοι, σκοτώθηκαν στις 15 Ιουλίου του 2016. Η κυβέρνηση κατηγορεί το δίκτυο του κληρικού Φετουλάχ για την ενορχήστρωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος.
Ο Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσυλβάνια από το 1999, αρνήθηκε την εμπλοκή του και καταδίκασε το πραξικόπημα.
Από την απόπειρα πραξικοπήματος, οι αρχές έχουν φυλακίσει συνολικά 160.000 άτομα και απέλυσαν σχεδόν τον ίδιο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων, στο πλαίσιο μιας εκτεταμένης καταστολής, δήλωσε το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών τον Μάρτιο.
Από αυτούς πάνω από 50.000 έχουν επισήμως κατηγορηθεί και φυλακισθεί εν αναμονή της δίκης.
Η κλίμακα της επιχείρησης καταστολής έχει θορυβήσεις τις ομάδες υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και τους δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας, οι οποίοι φοβούνται ότι η χώρα θα υποκύψει στον αυταρχισμό υπό τον Ερντογάν. Η τουρκική κυβέρνηση, ωστόσο, λέει ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα, δεδομένης της έκτασης των απειλών για την ασφάλεια που αντιμετωπίζει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.