Κοσμος

Ερντογάν κατά οίκων αξιολόγησης: «Είναι σαλτιμπάγκοι, αναβάθμισαν την τελειωμένη Ελλάδα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
erdogan4.jpg

Νέα επίθεση στους οίκους αξιολόγησης για τις αρνητικές προοπτικές, τις οποίες προσδίδουν στην τουρκική οικονομία, εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως οαράδειγμα στην κριτική του και την Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε «τελειωμένη».

«Αφήστε τους αυτούς, (τους Οίκους Αξιολόγησης) μην τους δίνετε σημασία, είναι σαλτιμπάγκοι… Αυτοί έναν γείτονα που τελείωσε και χρεοκόπησε τον αναβάθμισαν τέσσερις βαθμίδες. Αυτοί λαμβάνουν νέα χρέη και ζουν με αυτά» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατα τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο.

«Συγγνώμη δηλαδή, αλλά δεν μπορεί να πληρώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Πώς γίνεται αυτό; (να υπάρχει αναβάθμιση)» διερωτήθηκε ο Ερντογάν, και για να μην αφήσει περιθώρια αμφιβολίας ξεκαθάρισε: «στην Ελλάδα αναφέρομαι».

«Προσπάθησαν να μας πνίξουν σε μικρά κύματα. Είμαστε όλοι μαζί στα ασφαλή λιμάνια της χώρας μας» πρόσθεσε, ενώ χαρακτήρισε τα επιτόκια (δανεισμού) των «πατέρα και την μητέρα όλων των δεινών» .

Την περασμένη εβδομάδα το ΔΝΤ προειδοποίησε εκ νέου την Άγκυρα να λάβει μέτρα για τη συγκράτηση του πληθωρισμού, εντούτοις η τουρκική κυβέρνηση αγνοεί τις διεθνείς προειδοποιήσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.