- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η υπηρεσία εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδίκασε ως «απαράδεκτα» σχόλια για το Ολοκαύτωμα, που έκανε ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, απηχώντας τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν σήμερα από τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Χωρίς περιστροφές, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) αναφέρει σε δήλωσή της: «Η ομιλία που ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έκανε στις 30 Απριλίου περιείχε απαράδεκτες παρατηρήσεις αναφορικά με τις ρίζες του Ολοκαυτώματος και τη νομιμότητα του Ισραήλ.
«Τέτοια ρητορική ευνοεί μόνο αυτούς που δεν θέλουν μια λύση δύο κρατών, την οποία ο πρόεδρος Αμπάς έχει επανειλημμένα υποστηρίξει».
Ο Νετανιάχου ζήτησε να υπάρξει διεθνής καταδίκη του «αντισημιτισμού» που επέδειξε, σύμφωνα με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, ο Αμπάς υποστηρίζοντας τη Δευτέρα ότι οι διώξεις εβραίων στην Ιστορία της Ευρώπης οφείλονταν στη συμπεριφορά τους.
Η ΕΥΕΔ προσθέτει: «Ο αντισημιτισμός δεν είναι απειλή μόνο για τους εβραίους, αλλά μια θεμελιώδης απειλή για τις ανοικτές και φιλελεύεθρες κοινωνίες μας.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει προσηλωμένη στην καταπολέμηση οποιασδήποτε μορφής αντισημιτισμού και οποιασδήποτε απόπειρας να συγχωρηθεί, να δικαιολογηθεί ή να υποτιμηθεί η σημασία του Ολοκαυτώματος».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.