Κοσμος

Σκότωσαν αδέσποτα για να εκδικηθούν τον θάνατο παιδιών

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση σε μια από τις φτωχότερες πολιτείες της Ινδίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
stray-dog.jpg
EPA/JAGADEESH NV

Στη θανάτωση 13 αδέσποτων σκύλων προχώρησαν κάτοικοι οικισμού στην Ινδία, σε αντίποινα για τον τραγικό θάνατο παιδιών σε επιθέσεις σκυλιών.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, οι κάτοικοι του χωριού Χαϊραμπάντ στην πολιτεία Ούταρ Πραντές, στο βόρειο τμήμα της χώρας, βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, καθώς από τον Ιανουάριο τουλάχιστον 14 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους σε παρόμοιες επιθέσεις.

Αν και ο νόμος απαγορεύει τη θανάτωση αδέσποτων σκυλιών, οι κάτοικοι χτύπησαν μέχρι θανάτου 10 σκυλιά, έχοντας σκοτώσει ήδη τρία, για να εκδικηθούν τον θάνατο των παιδιών.

Η οργή των χωρικών ξεχείλισε την Τρίτη όταν σε τρία διαφορετικά περιστατικά σκύλοι σκότωσαν τρία παιδιά μικρότερα των 12 ετών. Τα παιδιά μάζευαν μάνγκο γύρω από το χωριό.

«Η έρευνά μας αποκάλυψε ότι τα παιδιά ήταν μόνα, όταν σημειώθηκαν οι επιθέσεις» δήλωσε ο Σουρεσράο Α. Κουλκάρνι, διοικητής της αστυνομίας της περιοχής Σιταπούρ, επιβεβαιώνοντας τη θανάτωση των σκύλων.

Απελπιστική κατάσταση

Μια ομάδα κτηνιάτρων και δασοφυλάκων έχει μεταβεί πλέον στο σημείο και προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση. Οι αρχές αποδίδουν την αύξηση των επιθέσεων αυτών στο κλείσιμο, τον Νοέμβριο του 2017, ενός σφαγείου στην περιοχή, όπου οι περισσότεροι αδέσποτοι σκύλοι έβρισκαν τροφή.

Στην Ινδία εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 30 εκατομμύρια αδέσποτοι σκύλοι. Κάθε χρόνο καταγράφονται σχεδόν 17 εκατομμύρια περιστατικά από δαγκώματα σκύλων. Την ίδια στιγμή, σχεδόν 20.000 άνθρωποι πεθαίνουν από λύσσα κάθε χρόνο στη χώρα αυτή της νότιας Ασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του 2014.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY