- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Καμικάζι αυτοκτονίας αιματοκύλισαν την Καμπούλ - Οδύνη στη Γαλλία για τον θάνατο του φωτορεπόρτερ του AFP (video, εικόνες)
O Shah Marai είναι ανάμεσα στα 25 θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης
Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διπλή βομβιστική επίθεση που έχει για άλλη μια φορά αιματοκυλίσει την πρωτεύουσα Καμπούλ του Αφγανιστάν και στοίχισε τη ζωή του κορυφαίου φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) Shah Marai.
Την ευθύνη για τι διπλό τυφλό χτύπημα ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Την πρώτη επίθεση εκτέλεσε βομβιστικής αυτοκτονίας, ο οποίος επέβαινε σε μηχανή στη συνοικία Σας Νταράκ κοντά στα γραφεία της αφγανικής υπηρεσίας πληροφοριών (NDS) και ακολούθησε μία δεύτερη έξω από το υπουργείο Αστικής Ανάπτυξης και Εστίας την ώρα που άνθρωποι εισέρχονταν στο κτίριο.
«Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν από την πρώτη έκρηξη», δήλωσε αρχικά ο Νάζιμπ Ντανίς, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν, ενώ πρόσθεσε ότι οι αρχές έστειλαν ασθενοφόρα στο σημείο.
«Ένας καμικάζι που κυκλοφορούσε με μοτοσικλέτα ανατινάχθηκε μπροστά σε (χώρο όπου γινόταν) μάθημα αγγλικών στον τομέα Σας Νταράκ. Έχουμε καταμετρήσει τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες, όλοι πολίτες», εξήγησε ο Ντανίς.
Περίπου 15 λεπτά αργότερα κι ενώ πολίτες και δημοσιογράφοι είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο σημείο της πρώτης έκρηξης σημειώθηκε το δεύτερο αιματηρό χτύπημα. Το AFP με μήνυμα στο twitter δηλώνει ότι οι δημοσιογράφοι ήταν ξεκάθαρα ο στόχος της δεύτερης επίθεσης.
Ο Shah Marai ήταν επικεφαλής φωτορεπόρτερ του AFP στην Καμπούλ και συνεργαζόταν με το εν λόγω πρακτορείο ειδήσεων από το 1996. Μάλιστα, κάλυψε για το Γαλλικό Πρακτορείο την αμερικανική επέμβαση στο Αφγανιστάν το 2001. Ένας φωτορεπόρτερ του Reuters τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα.
Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, ο βομβιστής αυτοκτονίας που ευθύνεται για τη δεύτερη επίθεση κατάφερε να διεισδύσει μεταξύ των δημοσιογράφων «κρατώντας μια κάμερα». «Ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε μεταξύ των δημοσιογράφων, προκαλώντας θύματα», διευκρίνισε ο Χασμάτ Στανικζάι εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ.
Η έδρα της υπηρεσίας πληροφοριών είχε γίνει στόχος επίθεσης βομβιστή αυτοκτονίας και τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμη πέντε.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η Καμπούλ έχει γίνει η πιο επικίνδυνη περιοχή του Αφγανιστάν για τους αμάχους, καθώς παρατηρείται αύξηση των επιθέσεων, που διαπράττονται κυρίως από βομβιστές αυτοκτονίας και την ευθύνη για τις οποίες αναλαμβάνουν είτε οι Ταλιμπάν είτε το Ισλαμικό Κράτος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.