Κοσμος

Σκότωσαν και τη νύφη - «Ματωμένος γάμος» στην Υεμένη από τις βόμβες των Σαουδαράβων και των συμμάχων τους (εικόνες)

Τουλάχιστον 20 νεκροί από την αεροπορική επιδρομή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19370743.jpg
EPA/YAHYA ARHAB

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και μια νύφη, κατά την αεροπορική επιδρομή του στρατιωτικού συνασπισμού με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία που έβαλε κατά γαμήλιας τελετής και γλεντιού σε χωριό της βόρειας Υεμένης.

Αξιωματούχοι της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι τα θύματα της από αέρος επίθεσης ήταν κυρίως γυναίκες και παιδιά.  

Ο επικεφαλής του νοσοκομείου Αλ Τζουμχουρί στη Χατζάχ δήλωσε τηλεφωνικώς στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως το νοσοκομείο παρέλαβε 40 πτώματα, τα περισσότερα διαμελισμένα, και πως 46 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, περιλαμβανομένων 30 παιδιών, σε αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν μια γαμήλια συγκέντρωση.

19370741.jpg
EPA/YAHYA ARHAB

Κάτοικοι και ιατρικές πηγές δήλωσαν στο Reuters πως 20 άνθρωποι που ήταν στο γαμήλιο γλέντι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
 

Εκπρόσωπος του υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμού δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε το περιστατικό με σοβαρότητα και θα ελεγχθούν όλες οι πληροφορίες για τη φύση της επίθεσης».

Το Al-Masirah, το τηλεοπτικό δίκτυο των Χούτι, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter πως 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 55 τραυματίστηκαν στο γαμήλιο γλέντι.

19349730.jpg
EPA/YAHYA ARHAB


Η συμμαχία της Σαουδικής Αραβίας που στηρίζεται από τη Δύση μάχεται εδώ και τρία χρόνια εναντίον του ένοπλου κινήματος Χούτι το οποίο ελέγχει την περιοχή και το μεγαλύτερο τμήμα της βόρειας Υεμένης.

Έχει εξαπολύσει χιλιάδες αεροπορικά πλήγματα σε μια εκστρατεία που έχει σκοπό να αποκαταστήσει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση. Από τα πλήγματα έχουν σκοτωθεί «κατά λάθος» χιλιάδες άμαχοι σε νοσοκομεία, σχολεία και αγορές. Περισσότεροι από 10.000 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες χιλιάδες τραυματίσθηκαν στα τρία χρόνια της εκστρατείας κατά των Χούτι. 

19349301.jpg
EPA/YAHYA ARHAB

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ