Αγωγή Ερντογάν κατά Κιλιτσντάρογλου επειδή τον συνέδεσε με τον Γκιουλέν
O Κιλιτσντάρογλου είναι ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης
Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε αγωγή σε βάρος του επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης για «αβάσιμα» σχόλιά του, στα οποία συνέδεσε τον πρόεδρο με τον μουσουλμάνο ιερωμένο που η Άγκυρα κατηγορεί για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του Ερντογάν.
Ο ιερωμένος Φετουλάχ Γκιουλέν ήταν κάποτε στενός σύμμαχος της κυβέρνησης του Ερντογάν, όμως τα τελευταία χρόνια υπήρξε ρήξη στις σχέσεις τους. Το 2016 οι τουρκικές αρχές χαρακτήρισαν τρομοκρατική οργάνωση την κίνηση του Γκιουλέν και κατηγόρησαν τους υποστηρικές του ότι αργότερα την ίδια χρονιά υποκίνησαν το στρατιωτικό πραξικόπημα κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους 250 άνθρωποι.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση κατηγορούμενοι για σχέσεις με την κίνηση του Γκιουλέν στο πλαίσιο της καταστολής που ακολούθησε την απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν.
Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε αυτή την εβδομάδα πως ο Ερντογάν βρισκόταν πιο κοντά στον Γκιουλέν απ' ό,τι οποιοσδήποτε άλλος τούρκος πολιτικός.
«Το πολιτικό σκέλος του γκιουλενιστικού δικτύου είναι το πρόσωπο που κατέχει την προεδρία», δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου σε ομιλία του προς μέλη του κόμματός του στην Άγκυρα. «Το υπ' αριθμόν ένα πολιτικό σκέλος του γκιουλενιστικού δικτύου, ο υπ' αριθμόν ένα κατηγορούμενος, είναι το πρόσωπο που κατέχει την προεδρία».
Ο δικηγόρος Χουσεγίν Αϊντίν απέρριψε την κατηγορία, λέγοντας ότι είναι σαφές σε όλους πως ο Ερντογάν ηγείται του αγώνα εναντίον του Γκιουλέν και ότι ο πρόεδρος ζητεί ως αποζημίωση 250.000 τουρκικές λίρες (63.000 δολάρια).
«Καταθέσαμε αγωγή για τις άδικες και αβάσιμες κατηγορίες που απηύθυνε ο Κιλιτσντάρογλου στον πρόεδρό μας», έγραψε ο Αϊντίν στο Twitter.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τι έπρεπε να κάνουν; Να αφήσουν ένα παιδί πέντε ετών να πεθάνει από το κρύο;» διερωτήθηκε
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πώς από ένα ταψάκι κέικ έγινε ένα από τα διασημότερα παιχνίδια στον κόσμο
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Γονείς ζήτησαν την απαγόρευσή του από σχολικές βιβλιοθήκες
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Harry σε Σικελία και Καλαβρία, εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στον ιταλικό Νότο
Αγωγή 5 δισ. δολαρίων κατά της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας
Σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να ζήτησε ακόμη και θέση στο πιλοτήριο
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη του μικρού Λίαμ και του πατέρα του
Αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης από τη φυλακή
Ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη θυμάτων στο σημείο της σύγκρουσης
Γαλλική ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο κατά δεξαμενόπλοιου υπό κυρώσεις, με στήριξη συμμάχων
«Έχουμε όλα τα ατού», προειδοποιεί από το Νταβός - Μεγάλα ευρωπαϊκά ταμεία αποσύρουν ήδη τα κεφάλαιά τους από τις ΗΠΑ
Στο τραπέζι το ζήτημα της Γροιλανδίας, οι εμπορικές απειλές Τραμπ και το αμφιλεγόμενο «Συμβούλιο για την Ειρήνη»
Η κρίση ανέδειξε ένα βαθύτερο πρόβλημα για το ευρωπαϊκό αντισυστημικό κίνημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.