Μοιραίο κεντρί - Γυναίκα απεβίωσε μετά από βελονισμό με ζωντανές μέλισσες
Το έκανε για να γλιτώσει από το άγχος αλλά υπέστη πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια
Ο βελονισμός με ζωντανές μέλισσες απέβη μοιραίος για μια 55χρονη γυναίκα από την Ισπανία, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο με πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια.
Η 55χρονη επισκεπτόταν το «ιατρείο» του μελισσοθεραπευτή μία φορά τον μήνα εδώ και περίπου δύο χρόνια. Ήθελε να ανακουφιστεί από τους σφιγμένους της μύες και το άγχος.
Κατά την τελευταία συνεδρία, η γυναίκα της οποίας το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό «ξαφνικά χλώμιασε, εμφάνισε δύσπνοια και κατόπιν έχασε τις αισθήσεις της», όπως αναφέρει δημοσίευμα στον Independent.
Η 55χρονη διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο και της χορηγήθηκε αδρεναλίνη και αντισταμινικά για να αντιμετωπιστεί η αλλεργική αντίδραση. Πέθανε μερικές εβδομάδες αργότερα.
Η «μελισσοθεραπεία», γνωστή και ως «βελονισμός με τη βοήθεια μελισσών», περιλαμβάνει την τοποθέτηση ζωντανών μελισσών σε σημεία του σώματος του ασθενή. Ο θεραπευτής σφίγγει το κεφάλι του εντόμου μέχρι να εμφανιστεί το κεντρί του, με το οποίο διαπερνά το δέρμα. Αξίζει να σημειωθεί η μέλισσα πεθαίνει μετά από λίγη ώρα.
«Η εκτεταμένη έκθεση σε αλλεργιογόνες ουσίες, ακόμα και σε άτομα που δεν είναι αλλεργικά, αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανίσει ο οργανισμός τους κάποια ακραία αντίδραση, συγκριτικά με τον γενικό πληθυσμό», δήλωσαν Ισπανοί επιστήμονες μετά το θάνατο της 55χρονης.
Οι υποστηρικτές της μελισσοθεραπείας λένε ότι πρόκειται για μια μέθοδο «βελονισμού» εξαιρετικά αποτελεσματική στην καταπολέμηση ρευματικών ασθενειών και την ανακούφιση από τον μυϊκό πόνο. Μια πρακτική που ξεκίνθσε στην Κίνα και τη Κορέα, αλλά τα τελευταία χρόνια βρίσκει υποστηρικτές και ακολούθους σε πολλές δυτικές χώρες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.