- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο πρόεδρος Μακρόν συνεχάρη την Άγγελα Μέρκελ και το SPD
Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε λόγο για "καλά νέα για την Ευρώπη"
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συνεχάρη την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον προσωρινό ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών Όλαφ Σολτς μετά την έγκριση που έδωσε το SPD για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού.
Τα μέλη του SPD ενέκριναν με ποσοστό 66,02% τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU), ανοίγοντας, μετά από μήνες, τον δρόμο για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Τα φιλόδοξα σχέδια του Μακρόν για περαιτέρω ολοκλήρωση στην ευρωζώνη είχαν μπει επί μήνες στον πάγο, εξαιτίας της καθυστέρησης στον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία μετά τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε "καλά νέα για την Ευρώπη" την ανακοίνωση του αποτελέσματος της εσωκομματικής ψηφοφορίας στο SPD. "Η Γαλλία και η Γερμανία θα εργαστούν μαζί, τις επόμενες εβδομάδες, για να αναπτύξουν νέες πρωτοβουλίες και να προωθήσουν το ευρωπαϊκό σχέδιο", προστίθεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια προσωπική μαρτυρία από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο
Η Σόκο Καβάτα έγινε η νεότερη δήμαρχος της Ιαπωνίας το 2023
Ο Μπέρναμ είναι ο έκτος πρωθυπουργός που εισέρχεται στην Ντάουνινγκ Στριτ την τελευταία δεκαετία
«Ευθύνη μου να προστατεύσω τη δύναμη της ανθρώπινης δημιουργικότητας», δηλώνει ο ηθοποιός
Η Ρωσία βομβάρδισε το Κίεβο για πέντε ώρες
Οι ανώνυμες καταγγελίες που οδήγησαν στη σύλληψή του
Πάνω από 21.000 άστεγοι παραμένουν σε 100 και πλέον προσωρινούς καταυλισμούς
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν πάρει ξανά την ανηφόρα
Στο γήπεδο ο «Οδυσσέας» Ματ Ντέιμον
Στη θέση για τον πρόεδρο των ΗΠΑ έχει τοποθετηθεί μεγάλο αλεξίσφαιρο πλέξιγκλας
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι κατά το οποίο παρατηρείται αυξημένη παρουσία του συγκεκριμένου είδους
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης αναφέρθηκε στην πιθανότητα σύλληψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού όταν θα μεταβεί στην πόλη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Αντίσκηνα διανεμήθηκαν σε περίπου 300 πληγέντες
Κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης
Πώς μια συνηθισμένη επαγγελματική συνάντηση κατέληξε σε τραγωδία
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο άνδρες «γύρισαν σε βίντεο τη σκηνή του θανάτου αστυνομικών και μετέδωσαν τις εικόνες σε τηλεοπτικά δίκτυα»
Στο επίκεντρο ο πρόεδρος των ΗΠΑ για το σκάνδαλο με τον Μπαλογκάν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.