- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρωθυπουργός Σκωτίας: Δεν προσυπογράφω τη νομοθεσία για το Brexit
Συνεχίζει να διχάζει η απόφαση για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας δήλωσε ότι το αποκεντρωμένο Κοινοβούλιο του Εδιμβούργου δεν θα συναινέσει στην νομοθεσία που είναι απαραίτητη για να παραμείνουν στον σωστό δρόμο τα σχέδια της Βρετανίας για το Brexit, δημιουργώντας ένα ακόμα ακανθώδες ζήτημα που πρέπει να ξεπεραστεί.
Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι άφησε τη Δευτέρα να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να προσφέρει περαιτέρω παραχωρήσεις στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, που ανησυχούν ότι θα χάσουν εξoυσίες κατά τη συνταγματική εναρμόνιση μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε.
Οι αποκεντρωμένες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχουν τη δυνατότητα αρνησικυρίας στη νομοθεσία του Brexit, αλλά το να αγνοούνται οι επιθυμίες τους επιδεινώνει τις ήδη τεταμένες σχέσεις, ενισχύοντας τον εθνικισμό στη Σκωτία και περιπλέκοντας περαιτέρω την ήδη δύσκολη διαδικασία αποχώρησης.
«Δεν θα προσυπογράψω κάτι που ουσιαστικά υπονομεύει ολόκληρα τα θεμέλια πάνω στα οποία έχει χτιστεί η αποκέντρωση» δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC η Νίκολα Στέρτζον, της οποίας το κόμμα τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας. «Όπως έχουν τα πράγματα, η κυβέρνηση δεν μπορεί να συστήνει την έγκριση του νομοσχεδίου» πρόσθεσε.
Ο υπουργός Ντέιβιντ Λίντινγκτον δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι περισσότερες από τις ήδη αποκεντρωμένες εξουσίες θα παραμείνουν αυτομάτως στο Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και το Μπέλφαστ, τις πρωτεύουσες των τριών περιοχών του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε.
Αλλά η βρετανική κυβέρνηση θα έκανε εξαιρέσεις εάν πίστευε ότι αυτό θα έπληττε συνολικά το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε, με τα σχόλιά του να προκαλούν αντιδράσεις στη Σκωτία και να αντιστρέφουν, όπως φαίνεται, την πρόοδο που έγινε μεταξύ των δύο πλευρών την τελευταία εβδομάδα.
Η βρετανική κυβέρνηση χρειάζεται μια συμφωνία πριν από το καλοκαίρι προκειμένου να περάσει από το εθνικό Κοινοβούλιο της Βρετανίας το νομοσχέδιο για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το νομοσχέδιο θα κόψει επίσημα τους δεσμούς της Βρετανίας από την Ε.Ε. και θα αντιγράψει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, μετατρέποντάς τη σε βρετανική.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 56χρονος ηγέτης του Ιράν έχει χάσει τουλάχιστον το ένα από τα δύο πόδια του
Πάνω από 11 δισ. δολάρια σε λιγότερο από μία εβδομάδα και ο πόλεμος εξαντλεί όπλα και πόρους
Δύο διπλωμάτες από πρεσβείες σε Κοπεγχάγη και Καμπέρα εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ζητώντας άσυλο
Ο Γκρέγκορι Μικς κάλεσε τον Ερντογάν «να αλλάξει άμεσα πορεία»
Συναγερμός στο Γουέστ Μπλούμφιλντ με αυτοκίνητο να πέφτει στη συναγωγή Temple Israel και να ακολουθούν πυροβολισμοί
Η μήνυση αφορά παραβίαση εμπορικού σήματος και παραπλάνηση πελατών
Γιατί κατεβαίνουν μέχρι τα σπίτια οι αρκούδες στην Ιαπωνία;
Όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν,
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν απαντά στις απειλές Τραμπ για το ηλεκτρικό δίκτυο
Περίπου 660 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο
Το Ιράν έχει ποντίσει περίπου 12 νάρκες στα Στενά του Ορμούζ
Έρευνα δείχνει το κόμμα του Νigel Farage πρώτο σε γκέι και αμφιφυλόφιλους άνδρες, παρά τις αντι-LGBTQ πολιτικές του κόμματος
Η συγκλονιστική ιστορία που έφερε στο προσκήνιο η πρώην σύζυγός του ηθοποιού του Grey’s Anatomy, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ
«Είμαστε ανίκητοι», γράφει η ανάρτηση στο Χ
Ο ισραηλινός στρατός καλεί κατοίκους στη συνοικία Μπασούρα να απομακρυνθούν πριν από επιχείρηση
Τέσσερις ημέρες μετά τον διορισμό του, ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ μίλησε μόνο γραπτώς - Και τα ερωτήματα παραμένουν
Ματωμένα πτερύγια όρκας ξεβράστηκαν σε παραλία - Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα
Τα βίντεο εντοπίστηκαν μετά από αναφορές πολιτών και έρευνα σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Οι αρχές της Ινδίας διερευνούν νοθεία γάλακτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.