- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιαπωνία: Κυβερνητική διάψευση για φαντάσματα στην πρωθυπουργική κατοικία
Πέντε μήνες έχει καθυστερήσει η μετακόμιση του Σίνζο Άμπε
Η έντονη φημολογία περί ύπαρξης φαντασμάτων στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία στην Ιαπωνία, ως κύριο λόγο καθυστέρησης του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε και της συζύγου του να μετακομίσουν εκεί, ενώ ο Άμπε έχει ήδη συμπληρώσει πέντε μήνες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, ανάγκασε τελικά την κυβέρνηση να εκδώσει ανακοίνωση που να διαψεύδει τις φήμες αναφέροντας ότι δεν διαθέτει τέτοιες πληροφορίες, όπως έγραψε η εφημερίδα Asahi και μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Άμπε δεν έχει δώσει καμία εξήγηση για την καθυστέρηση στην μετακόμιση, όμως στη χώρα συνηθίζεται ο πρωθυπουργός να καθυστερεί την μετεγκατάστασή του στην πρωθυπουργική κατοικία. Η εν λόγω κατοικία, που χρησιμοποιήθηκε ως το πρωθυπουργικό γραφείο στο παρελθόν, χτίστηκε το 1929 κι υπήρξε τόπος στρατιωτικών εξεγέρσεων, περιλαμβανομένης και εκείνης του 1932 όπου και δολοφονήθηκε ο τότε πρωθυπουργός Τσουγιόσι Ινουκάι. Οι φήμες πως το κτίσμα είναι στοιχειωμένο κυκλοφορούν είναι αρκετά «παλιές» και επανήλθαν στο προσκήνιο το 2000, ωστόσο το σπίτι χρησιμοποιείται ως επίσημη πρωθυπουργική κατοικία από το 2005.
Γ.Σ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Μετά σκότωσε και μία συνάδελφό του
Η πρώην πρώτη κυρία μιλάει για την απόφαση του Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα του 2024 σε εκδήλωση για τα νέα της απομνημονεύματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.