- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γιλντιρίμ: Τονίσαμε έντονα στον Τσίπρα ότι η αποφυγή εντάσεων θα είναι καλύτερη
«Τον Μάιο θα αποφασίσουν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ τα μέτρα αποκλιμάκωσης»
Τον Μάιο, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδας-Τουρκίας θα αποφασίσουν τα αναγκαία μέτρα ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση στις σχέσεις των δύο χωρών, δήλωσε σήμερα το πρωί σε Τούρκους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.
«Στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, οι επικεφαλής ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών θα συναντηθούν για να συζητήσουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι αυτά τα προβλήματα δεν θα κλιμακωθούν περαιτέρω» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον Αλέξη Τσίπρα χθες το βράδυ ο κ. Γιλντιρίμ είπε «του τονίσαμε έντονα ότι η αποφυγή εντάσεων θα είναι καλύτερη όσον αφορά τις σχέσεις των δύο κρατών».
Αφού είπε ότι το Αιγαίο θα πρέπει να είναι «θάλασσα φιλίας» πρόσθεσε στους δημοσιογράφους λίγο πριν αναχωρήσει για ταξίδι στη Λευκορωσία ότι «τελευταία υπήρξαν ορισμένες προκλήσεις που ξεκίνησαν στα Ίμια και σε αυτές εμείς απαντήσαμε».
Εν τω μεταξύ, ανώτερα στελέχη του λιμενικού σώματος ανέφεραν, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στην περιοχή των Ιμίων βρίσκονται διαρκώς δύο σκάφη του λιμενικού σώματος που παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις τουρκικής ακταιωρού που πλέει στα τουρκικά χωρικά ύδατα.
Το σκάφος ανοιχτής θαλάσσης 090 ΓΑΥΔΟΣ του λιμενικού σώματος αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στην επιχειρησιακή του δράση, αφού προχωρήσει άμεσα σε αποκατάσταση της μικρής ζημιάς που έχει υποστεί στα κάγκελα, στο κάλυμμα του αεραγωγού που συνδέεται με το μηχανοστάσιο και στον ιστό του ασυρμάτου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή η απόφαση για την επόμενη κυβέρνηση
O κωμικός βρέθηκε ένοχος για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις
Ιταλικά ΜΜΕ δημοσίευσαν τα απειλητικά μειλ που έλαβαν
Οι αρκούδες γκρίζλι αποτελούν προστατευόμενο είδος στη Βρετανική Κολομβία
Η ανάρτηση που συζητήθηκε
Η απόφαση του δικαστηρίου για τον 35χρονο
Το ασυνήθιστο στοιχείο που προβληματίζει τους ειδικούς ασφαλείας
Διαρροή εγγράφων φέρνει στο φως τη βαθιά στρατιωτική συνεργασία Μόσχας και Τεχεράνης
Το ερώτημα για τις τεράστιες επενδύσεις
Γιατί οι τεχνολογικοί κολοσσοί αντιδρούν
Δύο καταδιωκτικά αεροσκάφη αναγκάστηκαν να απογειωθούν για το συνοδεύσουν
Το ανατριχιαστικό ηχητικό ντοκουμέντo
Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σχεδιάζει να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών - Τι αναφέρει το δημοσίευμα
Ο Χούμπερτ Άιβανγκερ βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο
Νέα δεδομένα στην πολιτική κρίση του Ισραήλ
Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ανταλλαγής πληροφοριών της ΕΕ
Αντιδράσεις για την επιβολή στρατιωτικής θητείας στους σπουδαστές θρησκευτικών σχολών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.