- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα η ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας Bild (και αναδημοσιεύουν «Τα Νέα»), έχει απαθανατίσει τη 17άχρονη Άνγκελα Μέρκελ, ως μέλος μιας ομάδας κοριτσιών με στολή και δίκωχο της πολιτοφυλακής της DDR (Ανατολίκη Γερμανία). Δίπλα της ένας αξιωματικός, που εκπαιδεύει την ομάδα.
Η εκπαίδευση στην πολιτοφυλακή, γράφουν τα «Νέα», ήταν υποχρεωτική για όλες τις μαθήτριες και αποτελούσε προϋπόθεση για να λάβουν απολυτήριο. Ακόμη και όσες μαθήτριες ζητούσαν να εξαιρεθούν, καταθέτοντας ιατρικές βεβαιώσεις για σοβαρές ασθένειες, ήταν υποχρεωμένες να λάβουν μέρος στην εκπαίδευση έναν χρόνο αργότερα.
Τη φωτογραφία της Μέρκελ, που ήταν τότε μαθήτρια της 11ης τάξης (αντίστοιχης με τη δική μας Β' Λυκείου), τράβηξε η συμμαθήτριά της Σόνια Φάισμπεργκ, η οποία δήλωσε: «Η εκπαίδευσή μας για την πολιτοφυλακή γινόταν στο σχολείο μας. Κοιμόμασταν ανά δέκα κοπέλες σε ένα δωμάτιο με διπλά κρεβάτια-κουκέτες. Την ημέρα μαθαίναμε, πώς να δένουμε σωστά ανοιχτές πληγές και να βάζουμε τους τραυματίες σε σταθερή πλάγια στάση. Δηλαδή όλα, όσα θα μάθαινε και σήμερα κάποιος σε μία εκπαίδευση του Ερυθρού Σταυρού».
Όμως η εκπαίδευση δεν περιοριζόταν μόνον στις εγκαταστάσεις του σχολείου. «Παράλληλα έπρεπε να προσανατολιζόμαστε στο δάσος χρησιμοποιώντας χάρτες και πυξίδα ή να σκαρφαλώνουμε πάνω από εμπόδια. Προβλεπόταν επίσης και πορεία αντοχής εκτός δρόμου».
Μ.Φ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Μετά σκότωσε και μία συνάδελφό του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.