- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συρία: Ποιοι ελέγχουν το Κασίρ;
Δεκάδες νεκροί, αντικρουόμενες πληροφορίες από καθεστώς και αντάρτες
Οι μάχες στη Συρία συνεχίζονται με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία να μην ταυτίζονται πλέον ούτε σε επίπεδο αριθμών. Από την πλευρά του καθεστώτος αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες από μυστικές υπηρεσίες, οι αντάρτες έχουν χάσει την πόλη Κασίρ που θεωρείται κομβικό σημείο για την επικράτηση στη Συρία. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης κυκλοφορούν στοιχεία ότι πάνω 30 μαχητές της Χεζμπολάχ και 20 του συριακού στρατού έχουν σκοτωθεί στη μάχη για την επικράτηση στο Κασίρ και φαίνεται ότι οι αντάρτες έχουν αποκρούσει και ανακαταλάβει το Κασίρ.
Η σημασία του Κασίρ είναι μεγάλη ιδίως τώρα που θεωρείται δεδομένη η άμεση εμπλοκή της Χεζμπολάχ στο πλευρό του Άσαντ. Το Κασίρ ανήκει στην επικράτεια της Χομς και σύμφωνα με αναλυτές είναι η βασικός δρόμος για να εφοδιάζονται οι αντάρτες από τον Λίβανο ενώ είναι η πόλη που αποτελεί την σύνδεση της Δαμασκού με τη μεσόγειο.
Αν όντως έχουν επικρατήσει οι δυνάμεις του Άσαντ στο Κασίρ πρόκειται για μεγάλο χτύπημα και για τις θέσεις των ανταρτών στη Χομς που πλέον γίνονται ακόμα πιο ευάλωτες. Οι αντάρτες δεν αναφέρθηκαν στις δικές τους απώλειες αλλά σύμφωνα με το παρατηρητήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, στις μάχες του Κασίρ έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 48 αντάρτες και τέσσερις άμαχοι- τρεις εξ αυτών γυναίκες- ενώ η ίδια πηγή αναφέρει ότι σκοτώθηκαν 23 μαχητές της Χεζμπολάχ και τραυματίστηκαν 70. Η υπηρεσία πληροφοριών του Λιβάνου αναφέρει ότι έχουν σκοτωθεί 12 μαχητές της Χεζμπολάχ. Πριν από λίγη ώρα το Al Arabiya τον αριθμό των νεκρών μαχητών της Χεζμπολάχ σε 40... Να θυμίσουμε ότι οι αντάρτες είχαν τον έλεγχο του Κασίρ τον τελευταίο χρόνο. 
Γ.Τ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση
Μέχρι το 2030, ένας στους τέσσερις κατοίκους της αναμένεται να είναι άνω των 65 ετών
Το project εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου 22.000 θέσεις εργασίας
Kανείς δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό
Το ζευγάρι έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό για τις παράνομες αναρριχήσεις
Μήνυμα για κυρώσεις σε όσους συμμαχούν με την Τεχεράνη έστειλε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ
To μεσαιωνικό καθεστώς έχει επιβάλει αποκλεισμό από κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι το Ιράν είχε βάλει στο στόχαστρο έναν από τους γιους του
Στρατολογούνται μέσω social media και χτυπούν όπου βλέπουν μεγάλο κέρδος
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο για την ενίσχυση της οικονομικής πίεσης στην Τεχεράνη
Η συζήτηση με αφορμή το Final Fantasy
Τι ισχύει για τα ακουστικά και τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης
Προσφέρονται 10 εκατ. δολάρια για τον «βενιαμίν» της οικογένειας Τραμπ
Η λοίμωξη είναι εξαιρετικά σπάνια και σχεδόν πάντα θανατηφόρα
Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Γιος του φιλοσόφου Αντρέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.