- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τουρκικά μαχητικά «σφυροκοπούν» Κούρδους στη βόρεια Συρία
Αντικρουόμενες οι πληροφορίες για την είσοδο τουρκικών στρατευμάτων στην περιοχή
Τουρκικά μαχητικά συνεχίζουν να βομβαρδίζουν θέσεις της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ κουρδικής πολιτοφυλακής YPG στη βόρεια Συρία. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι τέσσερις ρουκέτες από τη γειτονική χώρα έπληξαν μια τουρκική μεθοριακή πόλη.
Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν σήμερα Κυριακή στην περιοχή Αφρίν της βόρειας Συρίας, κατά τη δεύτερη ημέρα της ευρείας επιχείρησής τους εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).
Σύμφωνα με τον Γιλντιρίμ, ο τουρκικός στρατός και οι αντάρτες που στηρίζει εισήλθαν στην Αφρίν σήμερα το πρωί στις 11:05 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) από το μεθοριακό χωριό Γκιουλμπαμπά που βρίσκεται στην τουρκική επαρχία Κιλίς, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.
Από την πλευρά του το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες προελαύνουν στην περιοχή Αφρίν μαζί με Σύρους αντάρτες που έχει εκπαιδεύσει η Άγκυρα.
Προς το παρόν δεν είναι γνωστός ούτε ο αριθμός των μαχητών, ούτε οι στόχοι τους.
«Η επιχείρηση Κλάδος Ελαίας διεξάγεται όπως προβλεπόταν, η χερσαία επιχείρηση έχει ξεκινήσει», επεσήμανε σε σημερινή του ανακοίνωση ο τουρκικός στρατός.
Ο Γιλντιρίμ επεσήμανε ότι στόχος της επιχείρησης είναι να δημιουργηθεί «μια ζώνη ασφαλείας» βάθους 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Τουρκίας.
Ωστόσο εκπρόσωπος της YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) τον διέψευσαν, τονίζοντας ότι οι Κούρδοι μαχητές τους απώθησαν. Ο Μπιρούσκ Χασάκα δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις απωθήθηκαν έπειτα από σφοδρές μάχες με ομάδες των Σύρων ανταρτών.
Άλλος αξιωματούχος της YPG, ο Νούρι Μαχμούντι, επεσήμανε ότι «όλες οι χερσαίες επιθέσεις του τουρκικού στρατού εναντίον της Αφρίν έχουν μέχρι στιγμής απωθηθεί και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.