Κοσμος

HΠΑ: Στη δημοσιότητα στοιχεία για το χειρισμό της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βεγγάζη

100 σελίδες με την ηλεκτρονική αλληλογραφία των διαβουλεύσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
41243-87547.jpg

 Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα 100 σελίδες με την ηλεκτρονική αλληλογραφία που αφορά στις διαβουλεύσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης, στη Λιβύη, τον Σεπτέμβριο του 2012, όπου σκοτώθηκε ο πρέσβης της χώρας Κρίστοφερ Στίβεν και άλλοι τέσσερις Αμερικανοί διπλωματικοί υπάλληλοι.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δεχτεί σφοδρή κριτική από τους ρεπουμπλικάνους για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και τα mails σχετίζονται με το χειρισμό της τρομοκρατικής επίθεσης το περασμένο έτος από την αμερικανική κυβέρνηση. Με την έκδοση των εγγράφων αυτών, η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα που δέχεται βολές ότι καλύπτει τις λεπτομέρεις της υπόθεσης φαίνεται να προσπαθεί να αποδείξει την καλή πίστη της.

Ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βρέθηκαν εκ νέου κάτω από την έντονη κριτική την περασμένη εβδομάδα, όταν εσωτερικά έγγραφα διέρρευσαν στον Τύπο, δίνοντας τη δυνατότητα στους ρεπουμπλικάνους να ισχυριστούν ότι η κυβέρνηση Ομπάμα προσπάθησε να υποβαθμίσει τρομοκρατική προέλευση της επίθεσης.

Γ.Δ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ