Κοσμος

Μάικλ Βολφ: «Το επιτελείο του Τραμπ τον αντιμετωπίζει σαν μικρό παιδί»

«Αυτός ο άνθρωπος δεν διαβάζει, δεν ακούει. Είναι σαν μια μεταλλική σφαίρα που χτυπάει στις γωνίες».

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18882695.jpg
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Σαν παιδί το οποίο χρειάζεται άμεση ικανοποίηση των όσων ζητεί αντιμετωπίζεται από το επιτελείο του στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον συγγραφέα Μάικλ Βολφ.

Ο συγγραφέας σημειώνει ότι το υλικό στο οποίο βασίζεται το πόνημά του περιλαμβάνει άνω των 200 συνεντεύξεων, ενώ απορρίπτει την κριτική του προέδρου, ο οποίος το χαρακτήρισε «απάτη» και «γεμάτο ψέματα».

Ο Ντ. Τραμπ δήλωσε ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ με τον Βολφ, ωστόσο ο δεύτερος σημειώνει ότι πέρασαν μαζί τρεις ώρες.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε εντός της ημέρας πρόωρα, χωρίς ο Αμερικανός πρόεδρος και η νομική του ομάδα να καταφέρουν να το εμποδίσουν.

Με τίτλο «Φωτιά και Οργή: Μέσα στον Λευκό Οίκο του Τραμπ», οι δικηγόροι του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ανέφεραν ότι περιέχει πολλές αναλήθειες και σκοπεύουν να κινηθούν νομικά κατά του περιεχομένου του.

Μέσω Twitter, όπως συνηθίζει, ο Ντ. Τραμπ έκανε λόγο για «νέο βιβλίο - απάτη» και πρόσθεσε: «Θα έπρεπε να προσπαθήσουν να κερδίσουν εκλογές. Λυπηρό!».

Ο Μ. Βολφ αναφέρει ότι το προσωπικό του Λευκού Οίκου περιγράφει τον πρόεδρο ως έναν άνθρωπο «με συμπεριφορά παιδιού», ο οποίος χρειάζεται «άμεση ικανοποίηση. Όλα πρέπει να κινούνται γύρω του. Αυτός ο άνθρωπος δεν διαβάζει, δεν ακούει. Είναι σαν μια μεταλλική σφαίρα που χτυπάει στις γωνίες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ