Κοσμος

Ένας χρόνος Τραμπ: Ο πρόεδρος τουιτάρει τα επιτεύγματά του

Και θέλει νίκη στο Κογκρέσο το 2018

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
trump_ape-mpe.jpg
ΑΠΕ / ΜΠΕ

Με σειρά αναρτήσεών του σήμερα 31 Δεκεμβρίου 2017, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ απαρίθμησε στο τουίτερ όσα ο ίδιος λογίζει επιτεύγματα,  από τον πρώτο χρόνο της προεδρίας του:

  • «Αν οι Δημοκρατικοί (η διεφθαρμένη Χίλαρι) είχαν εκλεγεί, οι μετοχές σας θα είχαν χάσει το 50% της αξίας τους σε σύγκριση με τη μέρα των εκλογών. Τώρα έχουν ένα θαυμάσιο μέλλον– και αυτό είναι μόνο η αρχή». Η ανάρτηση συνοδεύτηκε με σχετικό άρθρο της «Wall Street Jounal»
  • «Γιατί οι έξυπνοι ψηφοφόροι θα θελήσουν να στείλουν τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο στις εκλογές του (Σ.Σ. Νοέμβρη) 2018, όταν οι πολιτικές τους θα διαλύσουν τελείως τον μεγάλο πλούτο που δημιουργήθηκε μετά την εκλογή;» (του ίδιου στην προεδρία)
  • Έδωσα και τήρησα υποσχέσεις σχετικά με τους εξής τομείς: αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, μεταρρυθμίσεις στο υπουργείο Βετεράνων Πολέμου, υπεράσπιση οπλοκατοχής, διορισμός Ρεπουμπλικάνων δικαστών, μείωση φόρων, ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα με το Μεξικό
  • Εξάλλου χτες Σάββατο ο κ. Τραμπ είχε αναρτήσει το εξής: «Χρησιμοποιώ τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όχι επειδή μου αρέσει, αλλά επειδή είναι ο μοναδικός τρόπος να καταπολεμήσω τον ΠΟΛΥ ανέντιμο και άδικο ‘Τύπο’, που τώρα τον χαρακτηρίζουν μέσα ψευδών πληροφοριών. Χρησιμοποιούν, περισσότερο από ποτέ, ψεύτικες και ανύπαρκτες ‘πηγές’. Πολλές ιστορίες και άρθρα δεν είναι παρά καθαρή μυθοπλασία». 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ