- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι Γάλλοι πιο αισιόδοξοι για το μέλλον τους με τον Μακρόν
Πιο απαισιόδοξοι οι ψηφοφόροι του Εθνικού Μετώπου
Πιο αισιόδοξοι για το μέλλον τους εμφανίζονται πλέον οι Γάλλοι σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris Interactive για τον ραδιοφωνικό σταθμό RTL που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, παρά τη φήμη που τους θέλει «έθνων πεσιμιστών».
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση έξι στους δέκα Γάλλους, με ποσοστό 59% είναι πιο αισιόδοξοι για τη φετινή χρονιά ενώ το 2012 το αντίστοιχο ποσοστό ανερχόταν μόλις στο 44%.
Εν τω μεταξύ πιο αισιόδοξοι είναι οι υποστηρικτές του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ενώ εκείνοι του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου είναι οι πιο απαισιόδοξοι.
«Ίσως αυτό οφείλεται εν μέρει στο φαινόμενο Μακρόν», σχολίασε ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικών δημοσκοπήσεων, Ζαν-Ντανιέλ Λεβί, σημειώνοντας την ανανεωμένη ελπίδα των Γάλλων για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, κάτι που αποτελεί βασική προτεραιότητα στο πολιτικό πρόγραμμα του Γάλλου προέδρου.
Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση έχει καλές προοπτικές σε οικονομικό επίπεδο.
«Δεν έχει να κάνει μόνο με το τέλος της εποχής του Ολάντ», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην γενικότερη αίσθηση δυσφορίας που σημάδεψε την προεδρία του Φρανσουά Ολάντ (2012-2017).
«Οι Γάλλοι ακούν συνεχώς για τις καλύτερες προοπτικές αναφορικά με την ανάπτυξη και για πληθώρα νέων θέσεων εργασίας. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Γαλλία είναι λιγότερο αποκαρδιωμένη», σημείωσε.
Για πρώτη φορά την τελευταία πενταετία, η πλειοψηφία (51%) απάντησε ότι η προηγούμενη χρονιά ήταν θετική για τους ίδιους. Το ποσοστό αυτό έρχεται σε αντίθεση με το 54% που πίστευε ότι το 2015 και το 2016 ήταν αρνητικά χρόνια τα οποία σημαδεύτηκαν από τις αιματηρές τζιχαντιστικές επιθέσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.