- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέλος το χάρτινο εισιτήριο στο μετρό της Μαδρίτης - Μετά από 1 αιώνα χρήσης τους
Νέο σύστημα εισιτηρίων και στην ισπανική πρωτεύουσα
Μετά έναν αιώνα, τα χάρτινα εισιτήρια στο μετρό της Μαδρίτης από σήμερα, πρώτη μέρα της νέας χρονιάς, λένε αντίο στο επιβατικό κοινό, που θα κυκλοφορεί πλέον μόνον κάρτες διαδρομών που θα αναγνωρίζονται ανέπαφα.
Μολονότι τα κλασικά χάρτινα, μαγνητικά, εισιτήρια είχαν σταματήσει να διατίθενται από τις 31 Οκτωβρίου, το κοινό μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα αποθέματά του, αλλά από σήμερα δεν θα μπορούν να τα ανταλλάξουν, ή να λάβουν το αντίτιμο της αξίας τους, εάν τους έχουν παραμείνει αχρησιμοποίητες διαδρομές, ενημερώνει σχετικά ο Δήμος της Μαδρίτης.
Από σήμερα οι ηλεκτρονικές κάρτες ανέπαφης αναγνώρισης θα είναι το μόνο έγκυρο μέσο: είτε αυτές είναι προσωπικές (με τα στοιχεία και τη φωτογραφία του κατόχου) οι οποίες θα φορτίζονται για 30 ημέρες, ή έναν χρόνο, ή μη προσωπικές (που θα μπορούν να φορτίζονται με έως και τρία εισιτήρια για διαφορετικά μέσα μεταφοράς—απλό εισιτήριο του Μετρό, Μετρό-λεωφορείου, ή πολλαπλών διαδρομών—και θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από διαφορετικά πρόσωπα).
Το απλό εισιτήριο θα αντικατασταθεί από την κάρτα Multi, η οποία άρχισε να εκδίδεται από τις 7 Ιουλίου και διατίθεται από τα εκδοτήρια μηχανήματα του Μετρό, ή στα συνήθη σημεία πώλησης, όπως περίπτερα και καταστήματα ψιλικών, έναντι 2,50 ευρώ. Η κάρτα θα έχει δεκαετή διάρκεια, και στο διάστημα αυτό κάποιος θα μπορεί να τη φορτίζει με όσες διαδρομές και για όσο επιθυμεί.
Πηγή: EFE, El Publico, El Pais
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι το πρόσωπο της αμφιλεγόμενης συμφωνίας με το Ιράν και οι επικρίσεις δεν έχουν τέλος
Νυχτερινή επιδρομή ρωσικών drones στην περιφέρεια Σούμι
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι επόμενες δύσκολες 60 ημέρες διαπραγματεύσεων
Το πρωτόκολλο των 14 σημείων παρατείνει την κατάπαυση του πυρός για 60 ημέρες
Aπολύθηκε καθώς απορρίφθηκε η δικαστική του προσφυγή
«Διαφωνούσα, αλλά έδωσα την έγκρισή μου», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Η θνησιμότητα του ιού ανέρχεται στο 23%
Οι μεγαλύτερες εντοπίζονται στο οικονομικό σκέλος
Ανησυχίες για τους όρους που περιγράφονται στο Μνημόνιο Συνεννόησης
«Αυτά είναι ψευδείς ειδήσεις. Το μόνο που υπάρχει για εμάς είναι η επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι πυροβολισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη
Kαθοριστική στιγμή φαίνεται ότι ήταν ο θάνατος του Λίο Ραντβίνσκι τον Μάρτιο του 2026
Προβληματισμός σχετικά με το αν οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να τηρήσουν το μνημόνιο κατανόησης
Απόπειρα δολοφονίας ερευνούν οι Αρχές
Ο συγγραφέας πέθανε στο σπίτι του στο Παρίσι στις 11 Ιουλίου 2023, σε ηλικία 94 ετών
Η ανήλικη αναμένεται να αναρρώσει πλήρως
Επιστημονική μελέτη με ένα εξαιρετικά συγκινητικό εύρημα
H γιορτή συνδέεται παραδοσιακά με τη θυσία προβάτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.