Κοσμος

Βομβιστική επίθεση στη Νέα Υόρκη: 5+1 φωτογραφίες

Τρόμος στην καρδιά του Μανχάταν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα Υόρκη, έκρηξη

Πρόσωπα γεμάτα αγωνία. Αστυνομικοί και διασώστες τρέχουν πάνω κάτω υπό τον ήχο των σειρήνων. Προειδοποιητικές κορδέλες της αστυνομίας εμποδίζουν την πρόσβαση των πολιτών στον χώρο όπου σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση.

Νέα Υόρκη, έκρηξη

Νέα Υόρκη, έκρηξη

Πάνοπλοι αστυνομικοί πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους, την ώρα που ελικόπτερα της αστυνομίας «χτενίζουν» από ψηλά την ευρύτερη περιοχή.

Νέα Υόρκη, έκρηξη

Νέα Υόρκη, έκρηξη

Κάτοικοι στην καρδιά της Νέας Υόρκης ξύπνησαν το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα) από τον εκκωφαντικό θόρυβο που ακούστηκε στην υπόγεια σήραγγα η οποία ενώνει το Μετρό με τον κεντρικό τερματικό σταθμό λεωφορείων Port Authority.

Νέα Υόρκη, έκρηξη

Η τρομοκρατία «χτύπησε» στην καρδιά του Μανχάταν, ελάχιστα μέτρα από την πλατεία Times Square, όπως παραδέχτηκε και ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Ένας νεαρός, ασιατικής καταγωγής, φέρεται ως ο βασικός ύποπτος της επίθεσης. Σκόπευε να επιβιβαστεί σε συρμό του Μετρό και να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που είχε ζωσμένα πάνω του, μαζί με εκείνα που είχε τοποθετήσει σε αυτοσχέδιο μηχανισμό (αποτελούμενο από καλώδια και σωλήνα). Δεν πρόλαβε, καθώς ο σωλήνας εξερράγη.

Αστυνομικοί τον βρήκαν πεσμένο στο έδαφος, μέσα στα αίματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ