Κοσμος

Ολονύχτια διαπραγμάτευση για το Brexit – «Λευκός καπνός» λένε πηγές (εικόνες)

Η Βρετανία φέρεται να συμφώνησε για τα σύνορα με την Ιρλανδία και για τον τρόπο εξόδου από την ΕΕ με τον Γιούνκερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τερέζα Μέι - Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Τερέζα Μέι - Ζαν Κλοντ Γιούνκερ © EPA / OLIVIER HOSLET

Η κυβέρνηση των Συντηρητικών υπό τη Βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, διαπραγματευόταν ως τις πρώτες πρωινές ώρες σχετικά με το ζήτημα των συνόρων με την Ιρλανδία, δήλωσε πηγή προσκείμενη στο Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (Democratic Unionist Party, DUP).

Η Αρλίν Φόστερ πρόκειται να κάνει μια ανακοίνωση για το ζήτημα εντός της ημέρας, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Βέβαια, ένας συνεργάτης του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέβασε πριν από λίγο στο Twitter μια φωτογραφία που εικονίζει λευκό καπνό.

Νωρίτερα, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις έχουν νέες συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ, γνωστοποίησε εκπρόσωπος της Μέι.

Μετά τη συνάντηση η οποία διήρκησε λιγότερο από μία ώρα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι κατά την άποψή του έχει επιτευχθεί η πρόοδος που ήταν απαραίτητη στις συνομιλίες για το Brexit, τονίζοντας ότι η συμφωνία με την Βρετανία, αποτελεί έναν συμβιβασμό.

Ο ίδιος, τόνισε ότι ήταν μία δύσκολη διαπραγμάτευση τόσο για την ΕΕ, όσο και για την Βρετανία, ενώ έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος για το τελικό διαζύγιο.

Ο Γιούνκερ, είπε επίσης, ότι οι συνομιλίες θα εισέλθουν στη δεύτερη φάση, εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι οι 27 χώρες-μέλη της ΕΕ θα την ενεργοποιήσουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ