- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο στόχαστρο των συμμοριών οι δημοσιογράφοι στο Μεξικό
Ξεπερνούν τους 100 οι νεκροί - Αισιοδοξία ΟΗΕ για την αποφασιστικότητα των εισαγγελέων σε υποθέσεις που «καίνε»
Η κυβέρνηση του Μεξικού καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες για να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης όσους προσπαθούν να καταστείλουν την ελευθερία του λόγου, σύμφωνα με αξιωματούχους του ΟΗΕ που πραγματοποίησαν περιοδεία σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Τουλάχιστον 111 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Μεξικό τα τελευταία 17 χρόνια. Οι 38 έχουν σκοτωθεί επί προεδρίας Ενρίκε Πένια Νιέτο.
Οι Μεξικανοί εισαγγελείς κάνουν λόγο για περιορισμένους οικονομικούς πόρους που δεν επιτρέπουν την έρευνα σε βάθος για εγκλήματα κατά δημοσιογράφων. Το αποτέλεσμα είναι να μην έχει γίνει ούτε μία καταδίκη, την ώρα που ο φόρος αίματος μεγαλώνει και κλίμα φόβου κυριαρχεί στις αίθουσες σύνταξεις μεξικανικών ΜΜΕ, ειδικά για περιπτώσεις που σχετίζονται με τη δράση επικίνδυνων καρτέλ ναρκωτικών.
Ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για την ελευθερία της έκφρασης Ντέιβιντ Κέι και ο ομόλογός του στη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Έντισον Λάνζα κάνουν λόγο για «κρίση ασφαλείας» στο Μεξικό. Έχοντας πραγματοποιήσει περιοδεία για μία εβδομάδα (Πόλη του Μεξικού, πολιτείες Βερακρούς, Γκερέρο, Ταμαουλίπας και Σιναλόα) διαπίστωσαν σοβαρά προβλήματα στην άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.
«Οι προηγούμενοι εισαγγελείς δεν είχαν την ίδια πολιτική βούληση για να κάνουν πραγματικά τη δουλειά» εξήγησε σε δήλωσή του ο Κέι, εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία πως οι νυν εισαγγελείς θα κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γάλλος Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε μια «μεγάλη κυρία της καρδιάς»
Μια διαφωνία για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις οικογενειακές διακοπές, ήταν μοιραία
Νέα ένταση με ιρανικούς βαλλιστικούς πάνω από τον Περσικό σε αντίποινα στις ΗΠΑ
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του θρυλικού παλαιστή - Oι ισχυρισμοί περί ιατρικής αμέλειας
Η διαδικασία «θερμικής διαφυγής» στις μπαταρίες λιθίου μπορεί να προκαλέσει ακραίες θερμοκρασίες
Στο μικροσκόπιο των αρχών παλαιότερες καταγγελίες εις βάρος του υπόπτου, που φέρεται να σχετίζονται με υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.