- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σκότωσαν τον πρώην πρόεδρο της Υεμένης (σκληρές εικόνες)
Αντάρτες Χούτι διακηρύσσουν: «το τέλος των προδοτών και το θάνατο του ηγέτη τους»
Ο πρώην πρόεδρος της Υεμένης, Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, έπεσε νεκρός μετά την ανατίναξη του σπιτιού του στο κέντρο της πρωτεύουσας, Σανάα. Μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από τους αντάρτες Χούτι μετέδωσαν την πληροφορία κηρύσσοντας το «τέλος της κρίσης των προδοτών και του ηγέτη τους».
Το δίκτυο Αλ Αραμπίγια επικαλούμενο πηγές του κόμματος του Σάλεχ επιβεβαιώνει ότι ο εξορισθείς πρόεδρος της Υεμένης είναι νεκρός. Διαδικτυακά κυκλοφορούν φωτογραφίες και βίντεο με τη σορό ενός άνδρα που φέρει μεγάλη ομοιότητα με τον Σάλεχ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ηττημένος ηγέτης σκοτώθηκε ενώ κατευθυνόταν στην πόλη Μααρμπίμ στην Υεμένη. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει ότι οι αντάρτες Χούτι ανατίναξαν την κατοικία του Σάλεχ, στην πρωτεύουσα Σανάα ενώ επικαλούμενο περίοικους, αναφέρει πως δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι μόλις πριν από μία εβδομάδα οι οπαδοί του Σάλεχ πολεμούσαν στον πλευρό των ανταρτών Χούτι ενάντια στον πρόεδρο της χώρας, Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι.
Ο Σάλεχ είχε δηλώσει το Σάββατο πως ήταν έτοιμος να «γυρίσει σελίδα» στις σχέσεις με τον συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που είχε παρέμβει για να επαναφέρει τον διάδοχό του στην εξουσία. Όπως είχε πει η προσφορά του απαιτούσε από την Ριάντ να σταματήσει τις επιθέσεις στην Υεμένη. «Καλώ τους αδερφούς των γειτονικών κρατών και τη συμμαχία να σταματήσουν τις επιθέσεις τους, να άρουν την πολιορκία, να ανοίξουν τα αεροδρόμια και να επιτρέψουν την επισιτιστική βοήθεια και την μεταφορά των τραυματιών και θα γυρίσουμε μια νέα σελίδα λόγω της γειτονίας μας», είχε δηλώσει ο Σάλεχ σε τηλεοπτικό διάγγελμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρωτοφανείς εξελίξεις στη Χάγη μετά το πόρισμα για τις καταγγελίες σε βάρος του
Αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις
Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν τη ζωή τους διαβάζοντας για τον κόσμο. Ο Σεζάριο Μελαντόνιο πέρασε τη δική του ζώντας μέσα στην Ιστορία
Πληροφορίες ότι το παιδί ήταν βαριά άρρωστο
Η στάση Τραμπ και το τηλεφώνημα στον Νετανιάχου
Προκάλεσε αναστάτωση με την απόφασή του να πάει στο γήπεδο των Νιου Γιορκ Νικς
Συγκλονίζει στην επιστολή του που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τον θάνατό του
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η επίθεση σημειώθηκε σε κατοικημένη περιοχή στη Ζαπορίζια
Nεκροί οι δυο κυβερνήτες
Το ζήτημα αγγίζει ευρύτερες κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα
Σύμβολο των κινητοποιήσεων έχουν γίνει τα φλαμίνγκο που ζουν στον υγροβιότοπο
Xρεώνουν, όπως είναι λογικό, χιλιάδες δολάρια την ώρα
Νέο σοκ στη Γαλλία μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό της σορού της 11χρονης
Η εστία της έντασης αφορά κυρίως τις σφαγές της Βολυνίας την περίοδο 1943-1945.
Τσουνάμι σε Ινδονησία και Ιαπωνία - Ζημιές σε παραθαλάσσιους οικισμούς
Περισσότερες από 30 γυναίκες έχουν μιλήσει δημόσια τους τελευταίους μήνες
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε κύμα συγκίνησης στον καλλιτεχνικό χώρο
Μια ματιά στη συζήτηση για την κυοφορούμενη τουρκική νομοθεσία περί ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.