- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υεμένη: 11 εκατομμύρια παιδιά έχουν απελπιστική ανάγκη βοήθειας, ανακοινώνει ο ΟΗΕ
«Υπολογίζουμε ότι κάθε 10 λεπτά ένα παιδί πεθαίνει από ασθένειες που μπορούν να αποφευχθούν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού
Περισσότερα από 11 εκατομμύρια παιδιά έχουν απελπιστική ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη, μια εμπόλεμη χώρα που πλήττεται από λιμό, ανακοίνωσε σήμερα το Ταμείο του ΟΗΕ για την Παιδική Ηλικία (UNICEF).
«Σήμερα είναι ορθό να πούμε ότι η Υεμένη είναι ένα από τα χειρότερα μέρη στη γη για να είναι κανείς παιδί», δήλωσε ο Γκέερτ Καπελέρε, περιφερειακός διευθυντής της UNICEF για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
«Δύο εκατομμύρια παιδιά στην Υεμένη υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό και σχεδόν όλα τα μικρά αγόρια και κορίτσια στη χώρα αυτή» έχουν απελπιστική ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Αμάν της Ιορδανίας.
«Υπολογίζουμε ότι κάθε 10 λεπτά ένα παιδί πεθαίνει στην Υεμένη από ασθένειες που μπορούν να αποφευχθούν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ.
Μετά την επέμβαση στην Υεμένη, τον Μάρτιο 2015, ενός αραβικου συνασπισμού υπό σαουδαραβική διοίκηση για να σταματήσει η προώθηση των ανταρτών Χούτι σε βάρος των κυβερνητικών δυνάμεων, η σύγκρουση έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 8.750 ανθρώπους ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 50.600, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
Ο ΟΗΕ, ο οποίος εκφράζει φόβους ότι μπορεί να εκδηλωθεί στην Υεμένη «ο μεγαλύτερος λιμός» των τελευταίων δεκαετιών, έχει καλέσει τον συνασπισμό αυτό να άρει γρήγορα τον αποκλεισμό που επιβάλλει στη χώρα, κάτι που αν δεν γίνει, «θα πεθάνουν χιλιάδες αθώα θύματα».
Χθες Σάββατο ένα αεροπλάνο φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια και ναυλωμένο από την UNICEF προσγειώθηκε στη Σαναά, για πρώτη φορά μετά την ενίσχυση στις αρχές Νοεμβρίου του αποκλεισμού ως απάντηση για την εκτόξευση ενός πυραύλου από τους Χούτι που αναχαιτίσθηκε πάνω από το Ριάντ.
Όμως το λιμάνι Χοντέιντα (δυτική Υεμένη), απ' όπου περνούν τα φορτία τροφίμων και φαρμάκων, παραμένει κλειστό, υπογραμμίζουν αξιωματούχοι του ΟΗΕ.
«Ο πόλεμος στην Υεμένη είναι δυστυχώς ένας πόλεμος εναντίον των παιδιών», δήλωσε ο Καπελέρε, υπογραμμίζοντας πως από τον Μάρτιο του 2015 σχεδόν 5.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί ή τραυματισθεί σοβαρά.
«Χιλιάδες σχολεία και κέντρα υγείας έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί πλήρως», πρόσθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρωτοφανείς εξελίξεις στη Χάγη μετά το πόρισμα για τις καταγγελίες σε βάρος του
Αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις
Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν τη ζωή τους διαβάζοντας για τον κόσμο. Ο Σεζάριο Μελαντόνιο πέρασε τη δική του ζώντας μέσα στην Ιστορία
Πληροφορίες ότι το παιδί ήταν βαριά άρρωστο
Η στάση Τραμπ και το τηλεφώνημα στον Νετανιάχου
Προκάλεσε αναστάτωση με την απόφασή του να πάει στο γήπεδο των Νιου Γιορκ Νικς
Συγκλονίζει στην επιστολή του που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τον θάνατό του
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η επίθεση σημειώθηκε σε κατοικημένη περιοχή στη Ζαπορίζια
Nεκροί οι δυο κυβερνήτες
Το ζήτημα αγγίζει ευρύτερες κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα
Σύμβολο των κινητοποιήσεων έχουν γίνει τα φλαμίνγκο που ζουν στον υγροβιότοπο
Xρεώνουν, όπως είναι λογικό, χιλιάδες δολάρια την ώρα
Νέο σοκ στη Γαλλία μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό της σορού της 11χρονης
Η εστία της έντασης αφορά κυρίως τις σφαγές της Βολυνίας την περίοδο 1943-1945.
Τσουνάμι σε Ινδονησία και Ιαπωνία - Ζημιές σε παραθαλάσσιους οικισμούς
Περισσότερες από 30 γυναίκες έχουν μιλήσει δημόσια τους τελευταίους μήνες
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε κύμα συγκίνησης στον καλλιτεχνικό χώρο
Μια ματιά στη συζήτηση για την κυοφορούμενη τουρκική νομοθεσία περί ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.