- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερντογάν: Οι ΗΠΑ μάς έχουν βάλει στο μάτι
Επειδή «ασκούμε ανεξάρτητη πολιτική» και δεν ακολουθούμε τις υποδείξεις τους
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να τιμωρήσουν και να υπονομεύσουν την τουρκική κυβέρνηση, διότι αρνείται να ενεργήσει όπως θέλει η Ουάσινγκτον.
«Αυτοί (οι ΗΠΑ) προσπαθούν να μας τιμωρήσουν, να μας καταδικάσουν και να μας υπονομεύσουν, επειδή δεν ακολουθούμε τα σενάριά τους, που είναι προφανή και τα εκτελούν αυτοί που τα έχουν γράψει μαζί τους στη χώρα μας» υποστήριξε ο Ερντογάν σε μια ομιλία του που μεταδόθηκε από το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV την Κυριακή.
Απευθυνόμενος σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ερντογάν ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δρουν στην Τουρκία με τη βοήθεια του πολιτικοθρησκευτικού κινήματος του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που η Άγκυρα αποκαλεί Τρομοκρατική Οργάνωση Φετουλάχ ή FETO.
Επιπλέον, ο Ερντογάν κατήγγειλε ότι η Ουάσινγκτον υποστηρίζει την αυτονομιστική ένοπλη οργάνωση Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).
Ο πρόεδρος της Τουρκίας έκρινε ότι οι διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον Τούρκων από την αμερικανική δικαιοσύνη, αποτελούν μέρος ενός σεναρίου με σκοπό να διχαστεί η τουρκική κοινωνία και πρόσθεσε: «Όλες αυτές οι προσπάθειες θα αποτύχουν».
Είναι πολλά τα λεφτά
Στο πλαίσιο μιας δίκης που διεξάγεται στις ΗΠΑ για την ενδεχόμενη παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, ο ένας εκ των κατηγορουμένων, ο Τουρκοϊρανός έμπορος χρυσού Ρεζά Ζαράμπ, όχι μόνο ομολόγησε την ενοχή του, αλλά ενέπλεξε προσωπικά τον πρόεδρο Ερντογάν στην υπόθεση.
Ο Ζαράμπ αποκάλυψε την Πέμπτη πως ο ίδιος ο Τούρκος «σουλτάνος», όταν ήταν ακόμη πρωθυπουργός, ενέκρινε τουλάχιστον μία συναλλαγή προκειμένου να βοηθήσει το Ιράν να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις.
Όπως είπε, θα καταθέσει σε βάρος του Χακάν Ατίλα, του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της τουρκικής τράπεζας Halkbank, ο οποίος φέρεται να ενέχεται σε μια διεθνή απόπειρα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Από αυτήν τη συναλλαγή φαίνεται πως επωφελήθηκε και η Τεχεράνη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συγγραφέας πέθανε στο σπίτι του στο Παρίσι στις 11 Ιουλίου 2023, σε ηλικία 94 ετών
Η ανήλικη αναμένεται να αναρρώσει πλήρως
Επιστημονική μελέτη με ένα εξαιρετικά συγκινητικό εύρημα
H γιορτή συνδέεται παραδοσιακά με τη θυσία προβάτων
H Κιμ Γιο Γιονγκ χαρακτήρισε τις δηλώσεις «εντελώς ξεπερασμένες»
Διεκόπη η σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης
Έγγραφο τριών σελίδων και 14 παραγράφων
Ιδιαίτερη αδυναμία φαίνεται να έχουν στις τηγανητές πατάτες
O εφοδιασμός με καύσιμα «συνεχίζονται κανονικά», απαντάει η Μόσχα
«Το επιχειρηματικό μας μοντέλο δεν λειτουργεί πλέον σήμερα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας
Έρχεται ανακατανομή στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις
Στον απόηχο της μεγαλύτερης ουκρανικής επίθεσης με drones στη Μόσχα την τελευταία διετία
Για πρώτη φορά, δεν έβγαλε ούτε ένα πράσινο φύλλο - Πως χτίστηκε ο μύθος
Τα οφέλη, οι κίνδυνοι, τα ανοιχτά μέτωπα και το μεγάλο στοίχημα των επόμενων 60 ημερών
Από τα χρυσά διαβατήρια μέχρι το «Κράτος Μαφία», οι κρίσεις αλλάζουν πρωταγωνιστές αλλά επαναφέρουν το ίδιο ερώτημα: πόσο ανθεκτικοί είναι οι θεσμοί;
Ξέσπασε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Τραμπ καλεί τη Ρωσία να προχωρήσει σε ειρηνευτική συμφωνία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τέλος ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, ανοίγουν άμεσα τα Στενά του Ορμούζ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.