Κοσμος

Ο Κουτσούμπας πήγε στο … Λένινγκραντ

Συνάντηση κομουνιστικών και εργατικών κομμάτων στην (Αγία) Πετρούπολη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379660-783288.jpg

«Εμείς συνεχίζουμε να αποκαλούμε την Πετρούπολη,  Λένινγκραντ, το όνομα που πήρε προς τιμήν του ηγέτη της κοσμοϊστορικής σημασίας επανάστασης… Είναι ακράδαντη η πίστη μας ότι έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη, και … η κόκκινη σημαία θα υψωθεί ξανά στο Λένινγκραντ, στη Μόσχα, σε όλη τη Ρωσία και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στην Ευρώπη, την Ασία, την Αμερική, την Αφρική, την Ωκεανία, σε όλο τον κόσμο».

Αυτή ήταν η αρχή από την ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα στη 19η διεθνή συνάντηση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, που γίνεται στην (Αγία) Πετρούπολη της Ρωσίας, με θέμα: «100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση: τα ιδανικά του κομμουνιστικού κινήματος, αναζωογονώντας την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για την ειρήνη, το σοσιαλισμό».

Στη συνάντηση συμμετέχουν 103 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα απ' όλο τον κόσμο.  Διοργανωτής είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ). Η αντιπροσωπία του ΚΚΕ είναι τετραμελής. Χαιρετιστήριο έστειλε και ο πρόεδρος της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ