- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τα παιδιά των προσφύγων Ροχίνγκια λιμοκτονούν, καταγγέλλει ο πάπας Φραγκίσκος
«Δεν έχουν τι να φάνε, υποφέρουν από υποσιτισμό και δεν λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη. Αυτά γίνονται ακόμη και σήμερα»
Ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος θα επισκεφθεί στα τέλη Νοεμβρίου τη Μιανμάρ, εξέφρασε σήμερα την οδύνη του για τις στερήσεις που υφίστανται τα 200.000 παιδιά της μειονότητας Ροχίνγκια στους προσφυγικούς καταυλισμούς του γειτονικού Μπαγκλαντές.
Υπάρχουν 800.000 πρόσφυγες στους καταυλισμούς και οι 200.000 από αυτούς είναι παιδιά, υπενθύμισε ο ποντίφικας κατά τη διάρκεια της λειτουργίας που τελεί κάθε πρωί στην κατοικία του. «Δεν έχουν τι να φάνε, υποφέρουν από υποσιτισμό και δεν λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη. Αυτά γίνονται ακόμη και σήμερα» είπε στην ομιλία του, επικρίνοντας για άλλη μια φορά τους ανθρώπους που τους γίνεται εμμονή το χρήμα και είναι πλέον ανίκανοι να αισθανθούν την τραγωδία των μικρών παιδιών.
Ο Φραγκίσκος κατήγγειλε γενικότερα όσους «έχουν το χρήμα για θεό τους», σε αντίθεση με «τα παιδιά που λιμοκτονούν, που δεν έχουν ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση, που τα έχουν εγκαταλείψει». Πρόκειται για μια «ειδωλολατρεία που σκοτώνει» και οδηγεί σε «ανθρωποθυσίες», συνέχισε, στο κήρυγμα αυτό, αποσπάσματα του οποίου μεταδόθηκαν από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Βατικανού.
Ο πάπας θα επισκεφθεί τη βουδιστική Μιανμάρ από τις 27 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Το τελευταίο διάστημα έχει εκφράσει πολλές φορές τη λύπη του για τις διώξεις που υφίσταται η μουσουλμανική μειονότητα της χώρας αυτής. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Ροχίνγκια έχουν περάσει από τα τέλη Αυγούστου στο Μπαγκλαντές, μια χώρα όπου ζούσαν ήδη περίπου 300.000 ομοεθνείς τους, μετά από το κύμα βίας που ξέσπασε στις αρχές του μήνα.
Μετά τη Μιανμάρ ο πάπας θα επισκεφθεί και το Μπαγκλαντές. Στο πρόγραμμά του πάντως δεν προβλέπεται καμία επίσκεψη στον τεράστιο καταυλισμό των προσφύγων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.